I dok Lewis Hamilton poručuje kako se u Mercedesu niti ne nadaju da bi na dugačkim pravcima u Meksiku mogli parirati Ferrariju, Sebastian Vettel smatra da je na stazi braće Rodriguez ipak Red Bull momčad koju treba pobijediti. Priželjkuje da će Ferrari biti bliže Bikovima u odnosu na prošle godine.

Zbog specifičnih karakteristika staze, nadmorske visine i maksimalne razine downforcea na bolidima, Red Bull je prošlih godina bio izuzetno moćan na Velikoj nagradi Meksika. Max Verstappen dvaput je zaredom osvajao tu utrku, no Sebastian Vettel, koji je 2017. startao s pole pozicije pa završio utrku kao drugi, vjeruje da bi Ferrari ove godine mogao biti konkurentniji u borbi za pobjedu.

“Jasno, utrkivanje na velikoj nadmorskoj visini ima utjecaj na osjećaj u bolidu. Vozimo s maksimalnom razinom potisne sile u pogledu postavki. Budući da se utrka održava tako visoko u odnosu na razinu mora, zrak je rijedak pa bolidi stvaraju vrlo malo downforcea.”

“Na dugačkom pravcu, mislim da možemo vidjeti najveće brzine u cijeloj sezoni, ali zbog male potisne sile koja fizički djeluje na bolid, jako je teško kontrolirati bolid kroz zavoje. Bolid je jako nestabilan i teško je dovesti gume u radni okvir. Zapravo, teško je cijeli bolid dovesti u pravo stanje i pronaći pravi osjećaj. Relativno je kratak krug, ali nije lagan.”

“Tijekom prošlih par godina, imali smo uzlaznu putanju u Meksiku, iako je Red Bull bio momčad koju je trebalo pobijediti. Mislim da je razlika između nas sada sve manja i tek trebamo vidjeti kako će nam ići ove godine”, poručio je Nijemac.

Ferrari je nakon ljetne stanke uhvatio odličnu formu i nanizao čak pet uzastopnih pole positiona, no posljednje dvije utrke nisu dobro prošle za talijansku momčad, već je pobjede slavio Mercedes.

3
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
2 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Desmosedici

Ma Red Bull ti je obična limenka puna šećera i kofeina..zgazi je majstore..Hahahaha!

avatar
Član
Desmosedici

..a vama daje krila da mi udarate minuse..Hahahaha!

avatar
Član
Desmosedici

..ali sada to radite u ilegali..mučki..Hahahaha!