Na prvim slobodnim treninzima za VN Rusije u petak Max Verstappen je pokazao vrlo dobar tempo, posebno u simulaciji utrke, na razini Mercedesa i Ferrarija. Na drugom treningu je bio tri desetinke sekunde brži od Charlesa Leclerca. Međutim, kad je došlo vrijeme kvalifikacija zaostajao je za Leclercom sedam desetinki. Na to se nadovezala kazna od pet mjesta unazad zbog promjena komponenti pogonske jedinice.

U utrci nije nimalo zaprijetio vodećima. Iako je sigurnosni automobil zbio bolide, opet nije niti bio u mogućnosti da se bori za postolje. Na kraju je bio četvrti, 14 sekundi iza pobjednika.

“Prilično dosadna utrka. Dostigli smo maksimum. A nismo bili ni previše brzi. Ova staza nam nije odgovarala. U petak smo bili dobri jer smo više-manje odmah našli optimalne postavke bolida. Vjerujem kako u Ferrariju i Mercedesu u petak nisu bili zadovoljni postavkama te im je malo duže trebalo da sklope bolide onako kako žele. Osim toga, oni imaju jače postavke motora za kvalifikacije nego mi,” rekao je Max.

Alexander Albon je, za razliku od Maxa, imao puno sadržajniju utrku. Nakon starta iz boksa došao je do petog mjesta. Nakon problema u kvalifikacijama odlično se vratio, a izjavio je kako je bio vrlo sretan ishodom i da je izvukao maksimum. Uz to, veliku pomoć je imao i od virtualnog sigurnosnog automobila, a potom i od “pravog” sigurnosnog automobila.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o