Vrlo frustriran je bio Max Verstappen nakon odustajanja iz utrke za VN Japana. Prvo je bio ljut na Charlesa Leclerca zbog kontakta na startu, a potom je ljutnju usmjerio na suce u utrci nakon što su taj incident između Maxa i Charlesa proglasili trkaćim incidentom.

“Nakon dugo vremena sam imao dobar start. Bio sam s vanjske strane i onda sam odjednom osjetio udarac u zavoju dva, Charles je pogriješio i udario me. Ja nisam ništa pogriješio niti sam mogao uraditi išta drukčije. On bi se mogao pravdati kako je izgubio downforce, no previše je iskusan kako bi to bio razlog njegovog poteza.”

“Vrlo je čudno kako suci nisu odmah pokrenuli istragu a bolid mi je bio skroz uništen, cijela desna strana je bila puna rupa. I sad će istraživati nakon utrke, no ne znam koliku je [Leclerc] trebao napraviti štetu da bi ga uistinu i kaznili. Volim čvrsto utrkivanje, no ono u zavoju dva nije bilo čvrsto utrkivanje nego neodgovorno Charlesovo ponašanje. Imao je loš start i htio je što više smanjiti štetu, no napravio je puno veću štetu onakvim potezom.”

Imao je i komentar na start Sebastiana Vettela. Vettel je tijekom starta prije gašenja svjetala napravio mali pomak naprijed bolidom, no suci su ustvrdili da je pomak bio vrlo malen i unutar dometa senzora koji registrira pravilan položaj bolida na startu i eventualan preuranjen start, te Vettel nije dobio nikakvu kaznu.

“Gledao sam snimku Sebastianova starta. Krenuo je te potom stao, a prema pravilima je to zabranjeno jer tako stječete prednost, no suci kažu kako je to uredu jer nije stekao prednost tim potezom. Zaista ne razumijem što je s pravilima u zadnje vrijeme,” izjavio je frustrirani Verstappen.

Dodajmo kako su suci nakon utrke pozvali Leclerca na razgovor zbog incidenta na startu.

4
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
4 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
4 Autori komentara
avataravataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
1borna

Nakon utrke Leclerc je dobio 2 vremenske kazne, 5 sec radi sudara sa Verstapenom i 10 sec jer nije otišao u box sa oštećenim krilom tako da je pao na 6. mjesto u poretku!

avatar
Član
svakako

Nek si razumio što je s pravilima dok si 2017/2018 uništavao utrke i prvenstva.

avatar
Član

Tko o čemu nego kurva o poštenju.

avatar
Član
mody

ovo je bio neki revanšizam zbog vn austrije