Velika nagrada Japana označena je kao primarni cilj Red Bulla u drugom dijelu sezone, zbog želje za dobrim rezultatom na Hondinom teritoriju, no Max Verstappen pribojava se da bi Ferrari mogao biti jednostavno prebrz za Bikove.

Bolidi pogonjeni Hondinim motorima nisu osvojili niti bod u Japanu od povratka tog proizvođača u Formulu 1 2015. godine. Triput su osvajali 11. mjesta.

Ove godine Red Bull je s Hondom stigao do dvije pobjede pa su porasle i ambicije za utrku u Japanu. Na utrci u Rusiji vozači Red Bulla dobili su nove motore, a na stazi Suzuka koristit će novo gorivo. Helmut Marko jasno je poručio da je cilj pobjeda, koja bi bila kruna prve godine suradnje s Hondom.

Max Verstappen do sada je svake godine s Red Bullom bio na postolju na VN Japana, međutim u najavi ovogodišnje utrke istaknuo je Ferrarijevu moć i brzinu.

“Imao sam mnogo dobrih rezultata na Suzuki, već sam bio na drugoj i trećoj stepenici postolja, ali nisam pobijedio pa naravno da bih želio ići korak iznad.”

“Međutim, Ferrari će biti vrlo snažan zbog snage svog motora. Oni će biti brzi na pravcima, ali naš će bolid biti brz kroz zavoje pa se nadam da možemo nadoknaditi nešto vremena u tim dijelovima”, rekao je Nizozemac.

Kao i za većinu vozača, staza Suzuka je i za Maxa vrlo posebno mjesto u kalendaru.

“Na toj stazi je jako zabavno voziti i uživam u tome, ali generalno volim Suzuku. Staza je povijesna, vrlo uska i brza pa je važno koristiti cijelu stazu. Trebate pronaći pravi balans i ritam između zavoja 3, 4, 5 i 6 jer ako pogriješite u samo jednom, na krivoj ste poziciji u cijeloj sekvenci.”

“Japanski su navijači vrlo strastveni oko našeg sporta i uvijek je odlično vidjeti da nas podržavaju u tolikom broju. Ovogodišnja Velika nagrada Japana ipak će biti posebnija jer smo sada s Hondom na njihovoj domaćoj utrci.”

“Imali smo odličnih rezultata s Hondom ranije ove godine. Neće biti lako na Suzuki, ali pružit ćemo najbolji mogući nastup pred japanskim navijačima”, poručio je Verstappen.

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
papaya

Rađe ferrariju 10 naslova zaredom nego tebi ijedan