Haasov šef momčadi Guenther Steiner izjavio je kako će zbog sasvim izvjesno bitno manjeg prihoda koji će momčad inkasirati od nagradnog fonda na kraju sezone, morati posegnuti u “čarobni šešir” kako bi taj nedostatak nadoknadio.

Podsjetimo, na kraju svake sezone momčadi ovisno o postignutim rezultatima dobivaju svoj dio kolača tj. financijskih sredstava iz nagradnoga fonda. Kako je Haas protekle sezone završio na visokom petom mjestu u poretku konstruktora deficit u tekućoj sezoni mogao bi biti popriličan. Naime, Haas trenutno drži tek devetu poziciju u poretku što je najlošiji rezultat od ulaska u Formulu 1 pa stoga iako još uvijek postoji mogućnost za određeni napredak, trenutna forma ne daje preveliki optimizam zbog čega će se financijski minus morati nadoknaditi iz drugih izvora.

Upitan jeli zabrinut zbog takvoga razvoja događaja Steiner je pojasnio:

“U svakom slučaju, ako izgubite određena financijska sredstva koja u ovom slučaju nisu mala, morate pogledati u “čarobni šešir” i smisliti kako ta izgubljena sredstva namaknuti,” započeo je Steiner.

Iako se čini kako u sljedećoj sezoni to nebi trebao biti preveliki problem, dugoročno gledajući, rezultati će morati biti bolji.

“Na sreću, u ovom trenutku to za nas i naše glavne financijere nije nerješiv problem ali u svakom sluačju ne možemo mu niti pristupiti sa stavom “lako ćemo”. U svakom slučaju moramo poraditi na tome da se u budućnosti takve stvari ne događaju.”

Šef Haasove momčadi prokomentirao je i trenutne probleme s formom i strategiju nastupanja s dvije različite specifikacije bolida, te je naglasio kako unatoč prilično skormnim rezultatima i nastupima, od svega ipak postoji određena korist.

“Takav je pristup također dosta skup. Nažalost sada smo tu gdje jesmo i moramo na svaki način probati shvatiti naše probleme što nadam se u ovom trenutku i uspijevamo. Moramo se pobrinuti da naš bolid u sljedećoj sezoni ne pati od problema koje imamo s ovogodišnjim bolidom. U situaciji u kojoj se mi trenutno nalazimo velika je stvar ako znate u čemu je problem i što uzrokuje nedostatak performansi na stazi. To je za sada polazišna točka od koje krećemo prema naprijed,” zaključio je Steiner.

 

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o