ExxonMobil je za VN Japana najavio novo gorivo koje će koristiti momčad Red Bulla čime bi Hondine pogonske jedinice trebale izvući više snage iz motora.

Kako bi na Hondinoj domaćoj utrci u Japanu bilo spremno novo gorivo, ljudi iz ExxonMobila su radili prekovremeno, ali su na kraju uspjeli. Iako nisu htjeli reći koliko će snage moći izvući više iz bolida, rekli su da je gorivo spremljeno posebno za Spec 4 Hondine pogonske jedinice te da bi im je ovo najznačajniji korak unaprijed unazad par godina.

”Ovo nam je najveće poboljšanje s Red Bullom unazad par godina. Jako smo zadovoljni s obzirom da je tehnologija otišla naprijed i došla do točke kada je jako teško napraviti veliki pomak, ali mislim da smo u tome uspjeli.”

”Radimo na ovome već jako dugo, ali nam je krajnji cilj bila VN Japana zbog Honde. Ne mogu vam otkriti točno koliko ćemo dobiti vremena, ali mogu reći da je vrijedno truda kojeg smo uložili u proteklo vrijeme,” rekao je David Tsurusaki iz ExxonMobila.

Naglasio je potom kako su pravilnici FIA-e prilično striktni što se tiče goriva i ulja, ali da su uspjeli pronaći nešto legalno što se do sada nije koristilo u Formuli 1.

”FIA-ini pravilnici su jako striktni te kažu da sve supstance koje koristimo moraju biti dostupne već na tržištu tako da nismo izmislili ništa novo. Ali da, ovakvo nešto koristimo po prvi puta u Formuli 1 te smo dvije ili tri ključne stvari uspjeli popraviti kako bi dobili željene performanse,” zaključio je.

2
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
1 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Desmosedici

Samo da ne pretjeraju..da ne bude vatrometa iz motora.

avatar
Član
Desmosedici

P.S. Pogledajte koliko sliče Red Bull i Alfa kad ih pogledate iz ove pozicije..Ferrari za razliku od njih ima drugačiji poklopac motora i rapored elemenata ispod poklopca.