Norris o dvoboju s Albonom: Bio je to dobar potez

McLarenov Lando Norris je nakon okršaja s Alexanderom Albonom na VN Japana i početne ljutnje i žalbe zbog agresivnog naleta Albona, rekao da je vozač Red Bulla ipak napravio pristojan potez.

Albon je kasnim kočenjem „zaronio“ Norrisu na unutarnju stranu u Casio zavoj dok su se borili za peto mjesto, uslijed čega je došlo i do laganog kontakta. Norris je morao poduzeti mjere izbjegavanja jačeg kontakta, presjekavši zavoj, ali je izgubio i poziciju. Norris bi na kraju možda završio i bolje od 13. mjesta, ali mu je krhotina s oštećenog Ferrarija Charlesa Leclerca odletjela u kočioni sustav i uzrokovala probleme.

Na pitanje je li dvoboj s Albonom ugrozio njegovu utrku, Norris je rekao:

“Svi misle da je došlo do sudara, ali nije bilo sudara. U mojim očima nije bilo dodira. Napravio je pristojan potez iz daljine. Moje su se kočnice potpuno pregrijavale zbog krhotina. Ali uspio sam na vrijeme izbjeći jači kontakt. Mogao je biti sudar ili nešto gore, ali izbjegavao sam ga i ušao odmah u boks jer sam morao.“

“Nisam imao dovoljno prednosti s gumama nakon tako ranog odlaska u boks. Uvijek mi je nedostajala jedna ili dvije desetinke, i to je bilo prilično. Nisam mogao optimalno iskoristiti strategiju dvostrukog zaustavljanja.”

Iako je Norris priznao da je Albonov potez bio rizičan, bio je sretan što je bilo pravog, teškog utrkivanja:

“To se vrlo lako moglo pretvoriti u nešto puno gore. Dakle, to je bilo malo rizika od njega, jer bi me prije ili kasnije prošao, bio je puno brži “, rekao je Norris.

Related Posts