Hrvatski automobilist Martin Kodrić i timski mu kolega, Portugalac Henrique Chaves, ostvarili su u svom McLarenu 720 pobjedu na posljednjoj utrci sezone International GT Open prvenstva, koja je održana na kultnoj talijanskoj stazi u Monzi.

Kodrić i Chaves stigli su na posljednji natjecateljski vikend sezone kao kandidati za naslov prvaka, nakon što su duž cijele sezone bili vrlo konstantni u prikupljanju bodova. Natjecateljski vikend sastoji se od dvije utrke, no nažalost ona subotnja nije bila uspješna za hrvatsko-portugalsku kombinaciju.

Samoborca su odmah nakon starta te prve utrke zadesili problemi s McLarenom i nakon četiri odrađena kruga bio je prisiljen odustati. Time je nažalost otišla i realna mogućnost osvajanja naslova prvaka u prvoj sezoni natjecanja u GT Open seriji.

Photo: GT Open official site

Ipak, sezona je završena na više nego pozitivan način jer u nedjelju su stvari išle mnogo bolje. Chaves je vozio prvi dio utrke i držao se među prvom trojicom, a nakon zaustavljanja u boksu Kodrić je preuzeo volan McLarena 720 sa startnim brojem 59 i odveo svoj tim Teo Martin Motorsport do sjajne i više nego zaslužene pobjede.

Pet su puta ove sezone Kodrić i Chaves stajali na pobjedničkom postolju prije dolaska u Monzu, a na posljednjoj utrci sezone konačno su napravili i taj završni korak pa se uspeli na najvišu stepenicu. Odličan dan za španjolski tim Teo Martin Motorsport upotpunili su Fran Rueda i Andres Saravia osvajanjem drugog mjesta.

Photo: GT Open official site

Prvaci GT Open serije za 2019. godinu postali su Španjolac Albert Costa i Talijan Giacomo Altoe u Lamborghini Huracanu GT3. Oni su tijekom sezone skupili 128 bodova, 12 više od drugoplasirane kanadsko-austrijske kombinacije Mikael Grenier/Norbert Siedler. Kodrić i Chaves također su skupili 116 bodova te sezonu završili na trećoj poziciji ukupnog poretka.

Naslovna fotografija: Teo Martin Motorsport official Facebook page

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o