Red Bullov Helmut Marko čvrsto vjeruje kako će Honda iduće sezone imati jednako snažnu pogonsku jedinicu kao i Mercedes i Ferrari. Već ove sezone je napredak očigledan, a Marko entuzijastično smatra kako će se uzlazna putanja nastaviti i sljedeće sezone.

“Po pitanju šasije, mislim kako ćemo iduće sezone biti spremniji nego što smo bili pred početak ove. Također, napredak Honde tijekom ove sezone je obećavajući te ako se nastavi ovako kontinuiran razvoj definitivno će Honda po snazi biti rame uz rame s Mercedesom i Ferrarijem,” rekao je Helmut.

Dodaje kako ove godine nisu uspjeli izvući sav potencijal Hondine pogonske jedinice, a očekuje kako se isto neće dogoditi 2020.

“Dosad smo uradili dobar posao, napredujemo korak po korak. Znamo da je Honda u prošlosti imala mnogo problema s pouzdanosti, no ove sezone je situacija po tom pitanju puno bolja. Mislim da rade prave stvari, sve teče kako je planirano i vjerujem kako iduće sezone nećemo biti treći u prvenstvu.”

Ovi Markovi optimistični stavovi dolaze u vrijeme kad je obitelj Verstappen izrazila sumnju u napredak Red Bulla za iduću sezonu. No, Marko ovaj pritisak od strane Verstappena gleda s pozitivne strane.

“Ne bi rekao da je iduća sezona ključna. Da, to jest zadnja sezona u kojoj Max može postati najmlađi svjetski prvak F1, no to nije primarni cilj. Moramo napredovati i proizvesti najbolji bolid, sposoban za napad na naslov prvaka. To je dio naše DNA, želja za pobjedom. Tome trebamo težiti,” zaključio je Marko.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o