Charles Leclerc je uoči VN Japana rekao kako će mu svake godine biti teško doći u Japan zbog teške nesreće iz 2014. godine kada je na stazi u Suzuki poginuo njegov najbolji prijatelj Jules Bianchi.

Prošle godine je Leclerc prvi puta vozio VN Japana, ali se nada da će ove godine uspjeti završiti utrku. Podsjetimo, 2018. je Charles morao odustati zbog kvara na bolidu Saubera.

”Bilo mi je jako teško prošle godine kada sam po prvi puta vozio na ovoj stazi. Nažalost, ova staza će me uvijek podsjećati na Julesa i njegovu nesreću.”

”Što se tiče konfiguracije staze, jako je tehnička, ali je i po tome najbolja staza u kalendaru Formule 1. Od brzih zavoja do šikana, ima sve što bi staza trebala imati. Jedva čekam izaći na stazu,” rekao je Charles.

6
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
4 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
2 Autori komentara
avataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Desmosedici

Odlična stara staza sa puno zahtjevnih elemenata..ima sve da vozač i bolid pokažu koliko vrijede..nažalost, za današnje standarde pomalo uska..trebalo bi je proširit na nekoliko dionica ako je to izvedivo.

avatar
Član
mody

nikako onda to ne bi bila suzuka imas bahrein iabudabi

avatar
Član
Desmosedici

Kakve veze sad tu ima Suzuka sa stazama u Bahreinu ili Abu Dhabiu?..Tko želi takve staze?..Ja sigurno ne..ne miješaj lončiće..ne govorim da treba mijenjati konfiguraciju staze u Suzuki..ona je sasvim OK..zapravo odlična..izvaredna..govorim da je staza na nekim mjestima previše uska i da to treba samo proširit ako se može..treba je modernizirat sukladno vremenu i standardima a da se ne naruši ona njena draž i ljepota.

avatar
Član
mody

opet ti svoje ako se proširi onda ce biti laka za voziti zato sam ti spomenuo te mickey mous staze suzuka moora biti teška staza a ne tamo aerdromi tilkea,vozačka staza imas širokih staz koliko hoćeš u kalendaru

avatar
Član
Desmosedici

Veća širina staze ne znači da je to nešto loše i ne mora to biti Tielkedrom..to znači da je staza sigurnija..ne znači da je na njoj lakše vozit..ima više mjesta za pretjecanje i to ohrabruje vozače da napadaju..tada te ne može svaka budala blokirati i ometati..brži je jednostavno brži i utrke su atraktivnije.

avatar
Član
mody

suzuka je opasna staza ali najvozačkija u kalendaru tamo su zavoji lijevo desno , odličnstaza koja ima dušu itradiciju, treba po menibiti zadnja u kalndaru a ne abudabi,,,tu smo gledali ratove senne i prosta,,,