Izvjesno je da će tajfun Hagibis poremetiti održavanje Velike nagrade Japana, posebno subotnji dio programa. Vozači se stoga zalažu da se već u petak donese odluka o promjeni rasporeda, ne dođe li do naglog zaokreta u pogledu vremenskih prognoza.

Hagibis se približava Japanu s juga. Točnu putanju teško je pretpostaviti, ali situacija na stazi Suzuka tijekom subote će teško biti pogodna za održavanje bilo kakvih aktivnosti. Očekuju se ekstremno snažni vjetrovi i jaka kiša pa bi boravak na stazi bio opasan i za timove i za gledatelje.

Ako se predviđanja ostvare, izgledno je da se u subotu neće održati treći slobodni trening, a kvalifikacije bi u tom slučaju bile prebačene na nedjeljno jutro, budući da bi se vremenske prilike trebale značajno popraviti. Vozači se zalažu da odluka o promjeni rasporeda bude donesena što prije.

“Najavljuju se naleti vjetra brzine veće od 120km/h pa ako to bude slučaj, ne mislim da je sigurno biti na stazi, tribinama ili bilo gdje. Nema potrebe raspravljati o tome i vjerujem da će donijeti najbolju odluku. Naravno, tajfun može promijeniti smjer, ali čini se da će doći vrlo blizu nama. Odluku bi trebalo donijeti u petak navečer zbog svih gledatelja koji dolaze”, poručio je Romain Grosjean, vozač Haasa i direktor asocijacije Grand Prix vozača.

Renaultov Daniel Ricciardo slaže se da u petak navečer treba biti posljednji rok za odluku.

“U petak bi u nekom trenutku trebali donijeti odluku, nikako čekati do subote. Mislim da će već imati dovoljno informacija o tome što će se dogoditi. Ako će to biti slučaj, u petak navečer jedemo sake, a u subotu spavamo. Osim što ne volim sake”, našalio se Australac.

Vozači uglavnom dijele mišljenja, iako su Sebastian Vettel i njegov bivši momčadski kolega, Kimi Raikkonen, istaknuli da s odlukom ne treba žuriti.

“Odgovornost je organizatora da dovoljno rano odluče reagirati. S druge strane, prognoze mogu varirati, a donošenje odluke prerano također bi bilo pogrešno”, rekao je Vettel.

Raikkonen se prisjetio nekih prošlih iskustava: “Ako će kišiti tako kako prognoziraju, prilično je jasno da kvalifikacija neće biti. Svi kažu da će biti loše, ali bio sam ovdje u prošlosti kad su otkazali cijeli dan, a onda je bilo posve sunčano. Vrlo je teško predvidjeti.”

2
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
2 Autori komentara
avataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Desmosedici

Pošto su svi tu cijeli vikend mislim da ne treba ništa mnogo unaprijed odlučivati..teško je pogodit to sa vremenskim uvjetima..znači treba biti tu stand up i brzo reagirati..znam problemi su sa medijima koji to sve prenose..ali svi moraju biti stand up i fleksibilni ako žele da ovo odrade kako treba.

avatar
Član
mody

ma mozda nece u nedjelju biti kiša jaka no volio bi kišnu utrku,