Prema mišljenju šefa Red Bullove momčadi, Christiana Hornera, Max Verstappen nije frustriran trenutnim nastupima i rezultatima kao njegov otac Jos.

Nizozemski je vozač s Red Bullom stigao do dvije pobjede u ovoj sezoni, ali nakon ljetne stanke prilika za treću pobjedu nije došla. Red Bull se našao u većem zaostatku za Mercedesom i Ferrarijem, a Maxov otac Jos rekao je nedavno za nizozemsku televiziju da se boji gubitka još jedne godine u 2020., ako se ne dogode nekakve promjene.

Horner pak poručuje da je od Maxa čuo samo pozitivna razmišljanja i ohrabrenje za budućnost, posebno nakon što su u Japanu posjetili Hondino postrojenje i razgovarali o planovima za 2020. Josove izjave Horner je prokomentirao ovako:

“Max je vrlo različita osoba od svog oca i on vidi širu sliku. Bio je u Sakuri i vidio je što se sprema, vidio je posvećenost kojom Honda radi na razvoju motora. Nažalost, očevi u svijetu utrkivanja ponekad mogu postati malo preuzbuđeni.”

Verstappenov aktualni ugovor s Red Bullom ističe na kraju sljedeće sezone, a momčad ga želi zadržati za novu eru Formule 1. Horner ne očekuje da bi pregovori mogli početi brzo, a vozačka tržnica sljedeće bi godine mogla biti posebno “luda”, budući da mnogim vozačima iz vrha završavaju ugovori, a 2021. na snagu stupaju i nova pravila.

“Maxu, Lewisu i Sebastianu ističu ugovori na kraju 2020., tako da će tri od četiri velika igrača biti na tržištu. Neizbježno je da će svi čekati, kako bi vidjeli performanse svojih timova u sljedećoj sezoni, po meni barem pola godine.”

Verstappena se često dovodi u kontekst Mercedesa, no Horner vjeruje da mu Red Bull može ponuditi ono što želi u dužem periodu.

“Stvari su prilično pod našom kontrolom. On je vrlo sretan u okruženju našeg tima. Želi ostvariti svoje ambicije ovdje, a na nama je da mu osiguramo platformu s koje će to i uspjeti. Vjerujem i nadam se da mi to možemo”, rekao je Horner.

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Desmosedici

Jesu li Maxa napili sakea pa vidi širu sliku?