Momčad Mercedesa u nedjelju je osigurala svoj šesti uzastopni konstruktorski naslov, no Lewis Hamilton ističe da u momčadi ne vlada potpuna sreća kao prilikom osvajanja prošlih titula, a razlog je gubitak Nikija Laude ranije ove godine.

Nakon Velike nagrade Japana šef Mercedesove momčadi, Toto Wolff, posvetio je konstruktorsku titulu upravo Nikiju Laudi, trostrukom prvaku svijeta koji je ostavio veliki trag u svijetu Formule 1 općenito, a ne samo u Mercedesu, za koji je radio posljednjih godina.

Laudin odlazak definitivno je ostavio određenu prazninu, naglasio je to i Lewis Hamilton, govoreći o šestoj tituli konstruktorskog prvaka.

“Definitivno se osjećam pomalo drukčije. Rekao bih da nisam onako sretan kao prošlih godina jer ove smo godine izgubili Nikija, a osjećaj nije isti bez njega.”

“Naravno, vrlo sam ponosan na našu momčad. Vrlo ponosan na sve ljude u tvornici i znam da bi Niki danas skinuo svoju kapu nakon ovakvog rezultata. Mislim da mu dugujemo mnogo i ova pobjeda stvarno je za njega. Cijela momčad i Mercedes posvetit će ovo Nikiju.”

“Jako sam ponosan što sam dio ovog putovanja, ali bila je ovo teška godina za nas. Svaki put kad uđem u garažu vidim Nikijeve slušalice i kapu, sjednem i gledam te predmete prije ulaska u bolid. Znam da će on biti ponosan, njegova obitelj također, a ponosna treba biti i cijela momčad.”

Vrlo brzo Hamilton bi trebao imati priliku proslaviti novu titulu, onu vozačku. Možda već na sljedećoj utrci u Meksiku, osvoji li 14 bodova više od timskog kolege i prvog pratitelja, Valtterija Bottasa. Finac je također odigrao veliku ulogu u osvajanju posljednja tri konstruktorska naslova.

“Ispisujemo povijest, ali neobična je stvar, kad ste uspješni često vam bude teško shvatiti razmjere tog uspjeha. Ponekad je potrebno izaći iz okvira, odmaknuti se korak ili dva, da bi se to shvatilo. Siguran sam da ćemo se jednom osvrnuti na ovo i shvatiti koliko je velika stvar osvojiti šest naslova zaredom, a nadam se da će ih biti još”, rekao je Bottas.

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
robif

A je..ga Lujo,a i svima nama fale neke drage i bliske osobe….(ipak je smrt sastavni dio zivota)….zivot ide dalje,onog koga nema bez njega se moze….