Lewis Hamilton priznaje da njegovom Mercedesu s razvojem motora ove godine nije baš bilo sjajno. Mercedes zaostaje za svojim glavnim rivalom Ferrarijem u pogledu snage i performansi te brzine na ravnim dijelovima. Mercedesova nadogradnja u Spa nije uspjela donijeti istu razinu konkurentnosti.

Govoreći nakon Velike nagrade Japana, Hamilton je priznao da Mercedes ove godine nije uspio ispuniti velika očekivanja svojih motora:

“Mislim da nam nije bila sjajna godina, u smislu razvoja našeg motora. Momcima u tvornici je bilo jako teško, rade naporno kao i uvijek, ali jednostavno nisu bili tako uspješni u tom odjelu. Ali imamo veliku pouzdanost i nadamo se da ostaje ista, veoma smo ponosni na to.”

Hamilton, koji nije mogao prestići Charlesa Leclerca u Belgiji i Italiji te Sebastiana Vettela u Japanu, govorio je o poteškoćama u pretjecanju Ferrarijevih bolida čak i uz pomoć DRS-a i svježijih guma.

“Uhvatio sam Sebastiana s DRS-om i maksimalnom snagom i sve…ali nevjerojatno je koliko su brzi. To se čini vrlo, vrlo teško, čak i ako imate svježije gume, ali barem imamo zanimljivije utrke. Ipak, nadam se da ćemo nakon osvojenog konstruktorskog naslova, za sljedeću sezonu ipak napraviti neki korak naprijed“, objasnio je Lewis.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o