Šef Haasove momčadi, Guenther Steiner, pozvan je na razgovor kod sudaca uoči VN Japana zbog komentara koje je uputio nakon VN Rusije i odluke o kažnjavanju Kevina Magnussena.

Podsjetimo, Danac je na kraju utrke kažnjen s pet sekundi kazne zbog situacije u drugom zavoju kada je nakon borbe s Racing Pointovim Sergiom Perezom izašao sa staze i, prema mišljenju sudaca, prekršio dogovorenu proceduru oko sigurnog povratka na stazu.

Zbog navedene kazne, Magnussen je u konačnici završio na devetom mjestu što je preko tim radija prilično žestoko prokomentirao Guenther Steiner rekavši kako su da nije bilo glupih, idiotskih sudaca trebali završiti osmi.

Suci s VN Japana dobili su ovlasti da u petak pozovu Haasovog šefa momčadi na razgovor kako bi čuli njegovo pojašnjenje sporne situacije jer svojim je neprimjerenim izjavama Steiner prekršio nekoliko članka FIA-inog pravilnika među kojima je izdvojen onaj koji kaže kako se prekršajem smatraju sve izjave, napisi ili komentari koji mogu naštetiti ugledu FIA-inih članova, tijela ili izvršnih tijela.

Prema posljednjim informacijama, Steiner je odlukom sudaca kažnjen novčanom kaznom u iznosu 7.500 eura zbog povrede dostojanstva FIA-inih tijela, a glavni sudac Gerd Ennser potvrdio je kako je u razgovoru šef Haasove momčadi izrazio žaljenje zbog neprimjerenog izbora riječi koje su izrečene vruće glave i u afektu iako je naglasio i kako sporne neprimjerene riječi nisu upućene svim sudcima nego jednoj konkretnoj osobi. Ipak kazna je izrečena jer iako FIA dozvoljava primjedbe i konstruktivne kritike na račun sudačkih odluka, smatra se kako se one trebaju iznijeti pred odgovarajućim tijelima, a nikako vrijeđanjem sudaca ili FIA-inih tijela u javnosti.

O spornom incidentu oglasio se i Kevin Magnussen koji je iako frustriran i nezadovoljan odlukom, ipak bio nešto odmjereniji u svojim komentarima.

“Sretan sam, u stvari vrlo sam sretan utrkom u Rusiji, našim performansama i onime što smo pokazali na stazi. Što se tiče same kazne i odluke, to je svakako bacilo sjenu na cijeli nastup ali ne mogu reći kako sam zbog toga ljut, prije bih rekao da sam razočaran.” započeo je Danac.

Osvrnuo je Magnussen i na odluku sudaca i incident u drugom zavoju.

“Nisam stručnjak za sigurnost niti ću to ikada biti ali u toj situaciji ja sam jednostavno promašio zavoj, prošao sam kroz zonu izlijetanja, pokupio hrpu smeća, izgubio puno vremena i u konačnici dobio kaznu. Takva odluka je za mene čisto sranje jer taj drugi zavoj vrlo je čudan i zeznut. Ako se ovakve situacije žele spriječiti neka tamo jednostavno stave šljunak ili nešto slično. Mislim kako se FIA-ini sudci o ovom incidentu nisu trebali oglašavati, a pogotovo nisu trebali izricati kaznu, no svoj stav o ovoj situaciji svakako planiram iznijeti na sastanku vozača.” zaključio je Magnussen.

2
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
2 Autori komentara
avataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Desmosedici

Već sam pisao o ovoj temi..suđenje u F1 je loše..nije dobro postavljen sustav..FIA bi trebala pogledat kako se to radi u drugim vrhunskim sportovima, recimo nogometu..trebaju imati educirane profesionalne suce koji će prolazit provjere i dobivat ocjene..pa prema tome biti rangirani i plaćeni..ovo sada je vrlo amaterski pa se lako može utjecat na suđenje.

avatar
Član
robif

A suci su im kao i nase pravosuđe…