Romain Grosjean kaže da bi njegovi kolege vozači trebali biti više džentlmenski nastrojeni u prvom krugu utrka, nakon što je radi nekog izletio u ogradu na VN Rusije u Sočiju.

Grosjeana je udario Antonio Giovinazzi, kada se vozač Alfa Romea našao u sendviču s Danielom Ricciardom, koji mu je bio s desne strane.

Talijan je uspio završiti utrku nakon popravka u boksu, ali Grosjean nije mogao dalje nastaviti utrku, dok je Ricciardo morao odustati nešto kasnije radi oštećenja na bolidu.

“Mislim da je to bilo vrlo moguće izbjeći. Ostavio sam obilje prostora s desne strane. Trojica u taj zavoj ne stanu. Tko je kriv? Pitajte momke koji su bili meni s desne strane”, rekao je Romain.

Francuz kaže da su radili naporno cijeli vikend da bi auto bio brz te da nikako nije zadovoljan radi ispadanja u tako ranoj fazi utrke radi nečijeg agresivnog poteza. Kevin Magnussen u drugom Haasu je odvozio dobru utrku te je to znak koliko se teško radilo za dobar tempo utrke, tako da je Romainu teško probaviti propuštenu dobru priliku.

“Ne krivim nikoga, samo mislim da je to bilo vrlo lako izbjeći i možda previše agresivno od nekih”, zaključio je Grosjean.

Giovinazzi je inzistirao da nije mogao ništa učiniti da izbjegne kontakt:

“Bio sam poput šunke u sendviču, da budem iskren. Pokušao sam pustiti gas kad sam bio u sredini, ali bilo je prekasno. Nakon toga, nitko više nije bio siguran gdje se nalazi koji bolid. Dakle, teško za učiniti nešto”, rekao je Talijan.

 

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
mody

nema s kim se ovaj nije sudarao najopasniji vozač na stazi