Antonio Giovinazzi trenutno se mora boriti za svoju budućnost u Formuli 1, no kaže da mu takva situacija nije strana jer je mnogo puta u karijeri proživljavao slične trenutke.

Vozač Alfa Romeo Racinga nije imao dobru sezonu. Osvojio je samo četiri boda, dok je njegov momčadski kolega, Kimi Raikkonen, u istom periodu skupio 31 bod. Ipak, u drugom dijelu sezone Talijan je ostvario određeni pomak, no još uvijek nije poznato hoće li ostati članom momčadi i sljedeće sezone.

Giovinazzi je povukao paralelu između trenutne borbe za budućnost u Formuli 1 i preživljavanja u juniorskim kategorijama. Njegov vrhunac bilo je drugo mjesto u kategoriji GP2 2016., nakon godina borbe s nedostatkom sredstava.

“Za mene je uvijek bilo tako. Još od kartinga kad nisam imao budžet za nastavak natjecanja. Imao sam mali karting tim koji me besplatno podupirao, a kad sam prešao u formule, moj glavni sponzor bio je čovjek iz Indonezije, a mnogi su vozači pogledavali prema mom sjedalu i mojoj poziciji.”

“Međutim, igrao sam se s tim pritiskom i evo me ovdje, a ista je stvar u F1. Mislim da ovdje imamo normalnu vrstu pritiska. U F1 sve se može promijeniti jako brzo od utrke do utrke. U jednoj si utrci heroj, u drugoj si govno, a onda si opet heroj. Može se promijeniti stvarno brzo, ali u svim je kategorijama isto”, kaže Talijan.

Giovinazzijeva prva utrka nakon ljetne stanke trebala je donijeti veliki bodovni ulov, ali u Belgiji se razbio u pretposljednjem krugu. Iskupio se pred svojim navijačima u Monzi, gdje je osvojio deveto mjesto. To mu je do sada najbolji rezultat u F1 karijeri.

I dok se nagađa o tome hoće li iduće godine Nico Hülkenberg voziti za Alfu umjesto Giovinazzija, Talijan uživa podršku Ferrarija pa bi to moglo odigrati važnu ulogu u određivanju njegove budućnosti.

Antonio vjeruje da mu nitko ne može oduzeti mjesto, nastavi li sa svojim napretkom: “Imam stvarno dobar odnos s Mattiom [Binottom] i mislim da mi je u Singapuru rekao da me Ferrari podržava i prati, a mislim da je to stvarno odlično.”

“Za vozača je stvarno važno imati takvu podršku i osjećaj, tako da zahvaljujem i Ferrariju i Alfa Romeo Racingu. Na meni je da odradim najbolji mogući posao, kako bih mogao ostati ovdje sljedeće godine.”

Prije nekoliko dana na našem je portalu objavljen urednički dvoboj upravo na temu Giovinazzijeve budućnosti, a prema rezultatima ankete tek 28% čitatelja GP1 portala smatra da je Talijan zaslužio zadržati svoje mjesto za sljedeću sezonu.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o