Oba treninga u petak kao najbrži je završio Valtteri Bottas. Izjavio je kako su mu nadogradnje bolida koje je Mercedes donio u Japan mnogo pomogle da iz bolida izvuče maksimum. Krajnji rezultat je dominacija dva Mercedesa na oba slobodna treninga u petak – iza Bottasa je na drugom mjestu oba puta bio Lewis Hamilton.

“Petak je bio pozitivan. Donijeli smo neke nove dijelove, isprobali smo ih i pokazali su se dobrim. Zbog otkazivanja trećeg treninga smo morali malo promijeniti program za petak te smo koristili više setova guma nego što smo inače koristili petkom. Osjećaj je bio dobar od prvih krugova. Općenito je bolid bio vrlo dobar, još ima prostora za napredak, trebamo poboljšati balans. I pored toga, bili smo vrlo dobri u simulaciji utrke i kvalifikacija,” rekao je Valtteri.

Mercedesove nadogradnje za Suzuku su svojevrsni odgovor Ferrariju na njihov veliki paket nadogradnji koji su donijeli u Singapuru. U drugom dijelu sezone Mercedes je malo izgubio prednosti u odnosu na Ferrari (prvo brze staze u Belgiji i Italiji koje su odgovarale Ferrariju, potom i nadogradnje u Singapuru), no čini se kako male nadogradnje koje su donijeli u Japan vraćaju prednost na Mercedesovu stranu. Valtteri je zadovoljan, ali ipak oprezan.

“Upamtite da su ovo ipak treninzi. Da, osjetim napredak u bolidu, mogu pritisnuti više nego ranije. Moramo se koncentrirati na nas, da još više izvučemo iz bolida jer će u utrci i kvalifikacijama biti vrlo gusto. Imamo i dovoljno vremena da analiziramo sve podatke do nedjelje ujutro i što bolje se pripremimo za kvalifikacije i utrku,” zaključio je Bottas.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o