Veliki paket nadogradnji koji je Ferrari predstavio na Velikoj nagradi Singapura bit će posljednji u ovoj sezoni Formule 1, najavio je šef momčadi Mattia Binotto.

Talijanska momčad predstavila je u Singapuru značajne aerodinamičke nadogradnje svog bolida SF90 i one su se pokazale punim pogotkom, budući da je momčad ostvarila prvu dvostruku pobjedu sezone i to na stazi koja po karakteristikama baš i nije trebala odgovarati Ferrariju.

Nakon ljetne stanke, koju su dočekali bez pobjede, Ferrari se pokazao u odličnim izdanjima te slavio tri puta, a izglednu pobjedu na prošloj utrci u Rusiji spriječio je kvar na Vettelovom bolidu. Propeti konjići sada izgledaju vrlo dobro, no probudili su se prekasno da bi konkurirali za titulu, a sada se u tvornici radi na bolidu za 2020.

“Pretežno smo fokusirani na bolid za sljedeću godinu, a bilo kakve nadogradnje u ovoj sezoni sigurno neće biti velike kao one predstavljene u Singapuru.”

“Od utrke u Španjolskoj naši su rezultati bili vrlo loši na stazama s maksimalnim downforceom i sporim zavojima. Mislim da smo uložili mnogo truda kako bismo detektirali slabosti našeg bolida, razumjeli ponašanje guma i pokušali odrediti smjer razvoja.”

“Smjer je bio kontinuirani razvoj. Moram tako reći jer nismo nove dijelove imali samo u Singapuru, već smo neke predstavili na prethodnim utrkama, a postignuto u Singapuru samo je odraz svega što smo napravili” rekao je Binotto.

S nestrpljenjem s očekuje Ferrarijev nastup na Velikoj nagradi Japana jer staza Suzuka po tradiciji odlično otkriva sve prednosti i nedostatke bolida.

7
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
5 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
3 Autori komentara
avataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
147 kt

Da a ovi iz Ferraria su kao blesavi. Oni budu gledali kak drugi rade na bolidu za iducu sezonu a usput budu rekli nema vise nadogradnji. Dajte najte prosim vas lepo.

avatar
Član
mika.KA

hahaha… odjednom okrenuli plocu!
kad je wolff izjavio da vec naveliko rade na bokidu za sljedecu sezonu eto sada i ferraria.
sad je merc najavio mali upgrade i evo jas na pocetku!

avatar
Član
Desmosedici

Normalno je da velike momčadi već sada rade na bolidu za slijedeću sezonu..i da usporedo rade nadogradnje za ovu sezonu..Šta ti je tu čudno?..Pa zato su velike momčadi..

avatar
Član
mika.KA

evo te,iskocio iz paštete!

avatar
Član
Desmosedici

..ti više ličiš na Podravka gulaš..vidi sliku svoju na limenki..Hahahaha!

avatar
Član
mika.KA

mljac

avatar
Član
Desmosedici

Mljac, mljac!..Evo ti plus..