Na Svjetskom prvenstvu Touring Car 1:5 onroad benzinskih modela, održanom od 29. rujna do 5. listopada 2019. godine u organizaciji svjetskog saveza “IFMAR” u Portugalu, Vila Real, pobjedu je odnio hrvatski vozač Marko Grigić, član Automodelarskog kluba ‘’MODELSPORTRACING’’, koji je član Hrvatskog Automodelarskog Saveza (HAMS).

Nakon 9 kvalifikacijskih rundi, Marko je zauzeo 13. mjesto te fantastičnom vožnjom u polufinalu zauzima petu startnu poziciju za finale. Nakon sat vremena borbe, pretjecanja i dobro odrađenog zaustavljanja u boksu, prolazi kroz cilj s 10 sekundi prednosti pred drugoplasiranim.

Uspjehu dodatnu vrijednost daje činjenica da je ostvaren u  konkurenciji više od 90 vozača iz Australije, Japana, Argentine, Venezuele te čitave Europe. RC Racing je diljem Europe i svijeta priznat i poznat kao vrhunski motorsport. Nažalost, hrvatskoj je javnosti uglavnom nepoznat. Hrvatski Automodelarski Savez iz godine u godinu stvara višestruke prvake svijeta i Europe unatoč teškim uvjetima, a takva postignuća teško ostaju neprimjećena.

“Ovo je rezultat godina i godina rada te kulminacija pohađanja svih natjecanja ove godine diljem Europe, presretan sam” Izjavio je Grigić za RC Racing TV I Pullstart TV.

Snimku finalne utrke pogledajte ovdje:

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o