U današnjim kvalifikacijama za VN Singapura nismo očekivali ništa drugo do borbu Lewisa Hamiltona i Maxa Verstappena za pole position jer, barem na papiru, ovakva staza s dosta sporih zavoja najbolje odgovara Mercedesu i Red Bullu. Charles Leclerc i Ferrari su sve demantirali i, na iznenađenje mnogih, Leclerc će u utrku krenuti s najbolje startne pozicije. Toto Wolff je bio malo iznenađen ishodom kvalifikacija i Ferrarijevom brzinom, s obzirom kako je i on, poput većine, očekivao da će Mercedes i Red Bull voditi glavnu riječ.

“Ovo je neočekivan rezultat. Singapur je staza koja bi više trebala odgovarati Red Bullu i nama, kao u Mađarskoj. Ipak, ovo je malo neobična staza, drukčija od bilo koje druge. Ferrari je odradio dobar posao danas, imaju brz bolid. Nama jedino preostaje dobro se pripremiti za sutra.”

“Ferrari je zadržao svoju brzinu na pravcu, no izgleda da su pronašli nešto brzine i u zavojima. Jednostavno su bili brzi na cijeloj stazi u kompletu.,” izjavio je Toto.

Osvajač najbolje startne pozicije je u osam od 11 utrka u Singapuru pobijedio i u utrci. Wolff je upitan i misli li da će u utrci uspjeti pobijediti Ferrari i Leclerca.

“Statistika očito nije na našoj strani. No, utrka još nije ni počela. Ako Lewis bude imao dobar start, a Valtteri uspije napredovati za jednu ili dvije pozicije, onda ćemo biti u dobroj situaciji u utrci,” zaključio je Wolff.

2
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
2 Autori komentara
avataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
johhan peacedohan

Ako ovako budu očekivali prepotentno pobjedu svaku utrku, pad će ih više boliiti. Jednom i njima stvari moraju krenuti loše kao i svima.

avatar
Član
147 kt

A pripremite se. Hej Mercedes I need more power.