Danas navečer je tijekom svečane proslave 90 godina postojanja Ferrarija, na kojoj su sudjelovali svi bivši i sadašnji vozači, Predsjednik FIA-e Jean Todt, direktori staze Monza te Chase Carey, objavljeno te službeno potpisan ugovor o održavanju utrke na slavnoj stazi do 2024. godine.

“Vrlo smo zadovoljni što smo uspjeli dogovoriti s Talijanskim Autoklubom održavanje VN Italije na Monzi najkasnije do 2024. godine. Ovo je jedna od četiri utrke koje su bile dio prve sezone F1 1950. i da su i dalje u kalendaru. Povijest, brzina i strast su riječi koje svakog pravog F1 navijača odmah asociraju na Monzu. Zahvaljujem i predsjedniku Autokluba Angelu Sticchiju Damianiju na suradnji i uspješnom dogovoru oko ugovora. Sad se okrećemo utrci koja nas čeka ovaj vikend i nadam se uzbudljivoj utrci,” rekao je Chase Carey.

“Osjećaj je kao da smo pobijedili u utrci, vrlo teškoj ali vrlo bitnoj utrci koja se ne računa za jednu, nego za pet naslova! Veoma smo zadovoljni postignutim dogovorom između ACI-ja i Formule 1 što znači sigurno održavanje utrke u Monzi još pet sezona, do 2024. Monza, hram brzine, ne samo da je najstarija nego i najspektakularnija staza u cijelom motorsportu. Dugo su trajali pregovori te nakon ovakvog konačnog ishoda zaboravite na sve što je prethodilo tome. Ostaje samo ponos, zadovoljstvo postignutim i nekontrolirana želja za slavljem,” izjavio je Angelo Sticchi Damiani, predsjednik ACI-ja.

3
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
3 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
2 Autori komentara
avataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
mody

hoće li s imola vratiti bar kao vn europe

avatar
Član
mody

staza je dio prošlosti f1 kao silverstone monako spa

avatar
Član
MS791

Nikad ni nesmije F1 ostati bez Monze, najmoćnija i najtrofejnija momčad mora imati utrku u svom dvorištu. Staza vrhunska, gas gas i samo gas.