Max Verstappen će za VN Italije, vrlo vjerojatno, dobiti novu pogonsku jedinicu Honde koja bi trebala imati poboljšanje u snazi te u pouzdanosti same jedinice.

Zbog toga će Verstappen vrlo vjerojatno startati sa začelja poretka, ali smatra kako mu to neće biti veliki problem jer se u Monzi može pretjecati.

U Belgiji su nove pogonske jedinice Honde uzeli već Alex Albon i Daniil Kvjat te su se u utrci uvjerili da je novi motor korak naprijed u odnosu na prethodne specifikacije.

Šef Red Bulla, Christian Horner, je potvrdio da će vrlo vjerojatno Nizozemac uzeti nove dijelove pogonske jedinice čime će krenuti sa začelja poretka.

”Obaviti ćemo razgovore s Hondom, ali vrlo vjerojatno ćemo uzeti novu pogonsku jedinicu u Monzi. Ohrabruju podaci koje je skupio Kvjat s novim motorom pa ćemo i mi iskoristiti tu mogućnost da dobijemo svježi motor,” rekao je.

Verstappen je rekao da ne vjeruje da će biti veliki problem krenuti s dna poretka, ali da bi svaka pozicija iznad pete na kraju utrke bila svojevrsno iznenađenje zbog brzine Ferrarija i Mercedesa.

”U Monzi je moguće pretjecati tako da nije veliki problem ako krećete s dna poretka. Nije još potvrđeno da ćemo imati novu jedinicu u Italiji, ali sve upućuje da će to biti tako.”

”Znamo da će Ferrari biti jako brz, kao i Mercedes. Ako krećete s kraja poretka teško je očekivati da ćete sustići vodeću četvorku, ali sve ispod toga je moguće,” zaključio je Max.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o