Max Verstappen je zadovoljan kako je protekao današnji dan u Monzi. Na prvom treningu je bio sedmi, no vremena s tog treninga nisu reprezentativna jer je kiša dominirala većim dijelom treninga. Na drugom treningu je završio peti s tri desetinke zaostatka iza Charlesa Leclerca, što na stazi poput Monze ne izgleda uopće loše.

“Bio je dobar dan. Uvjeti su bili malo nezgodni, no ipak dan završavamo pozitivno. Bolid je radio vrlo dobro te izgledamo konkurentni na stazi iako nam nedostaje brzine na pravcu. Posebno sam zadovoljan tempom koji smo pokazali u uvjetima utrke, s čime sam posebno sretan,” izjavio je Max.

Honda je Maxu za ovu utrku pripremila novu specifikaciju pogonske jedinice, koja je četvrta po redu te će zbog toga startati sa začelja. Ipak, ne smatra to nekim problemom, iako priželjkuje kišne uvjete.

“U kišnim uvjetima smo brži, u suhim je tempo solidan. Volio bi voziti po kiši jer startam sa začelja, no i suhi uvjeti su uredu. Kako sam ranije rekao, u Monzi je lako pretjecati te start s kraja poretka nije veliki problem,” zaključio je Verstappen.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o