Pred kvalifikacije u Singapuru predviđala se borba za pole između Lewisa Hamiltona u Mercedesu i Maxa Verstappena u Red Bullu, no na kraju je Charles Leclerc šokirao sve i odnio svoj treći pole position u nizu.

Verstappen je na kraju osvojio tek četvrto mjesto i ostalo mu je dosta upitnika iznad glave. Gdje je nestala brzina koju je pokazivao u petak i zašto nije mogao konkurirati za prvi startni red? Nakon kvalifikacija odgovore baš i nije znao dati…

“Uvijek je teško ovako nešto reći. U petak ljudi isprobavaju različite stvari i dosta se toga može promijeniti od jednog do drugog dana. Malo sam iznenađen jer nakon pozitivnih stvari u Monzi, gdje smo obično spori, ovdje bismo očekivali da ćemo biti konkurentni, ali nismo bili. Trebamo proučiti zašto.”

“U cijelim kvalifikacijama nedostajalo nam je brzine. U Q3 kad se sve pojača, taj nedostatak postao je još izraženiji. S moje strane, mislim da je osjećaj u bolidu bio u redu, ali nismo imali dovoljno gripa. Ako bih pokušao ići brže, sva četiri kotača su proklizavala”, opisao je Nizozemac.

Prvi put u tri godine Max u Singapuru neće startati iz prvog startnog reda. Pred utrku nije baš optimističan.

O tome što očekuje, Verstappen je rekao: “Ne znam. Prespori smo. Otkrit ćemo sutra.”

Od posljednjih osam utrka na stazi Marina Bay, osvajač pole positiona pobijedio je osam puta. Pred Verstappenom je definitivno težak zadatak, a utrku u Singapuru davno je označio u kalendaru kao vikend od kojeg se očekuje jako puno.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o