Max Verstappen izjavio je kako ne želi biti nikakav faktor u Red Bullovoj odluci o angažmanu vozača za 2020. godinu, jer tu odluku želi prepustiti vodećim ljudima momčadi.

Verstappenov trenutni partner, Alexander Albon, došao je ove sezone u momčad Red Bulla iz momčadi Toro Rossa, dok je u svima nam poznatoj rošadi u suprotnom smjeru otišao dotadašnji Verstappenov momčadski kolega, Pierre Gasly.

O razlozima te zamjene svi znamo sve, a ono što je svakako bitno naglasiti i podsjetiti je odluka Helmuta Marka kako će u sljedećoj sezoni svoju vozačku postavu najvjerojatnije popuniti s jednim od dva spomenuta vozača iz svoga razvojnog programa, pri čemu je kratkih rukava ostao Daniil Kvjat koji će, kako stvari stoje, svoju karijeru nastaviti u Toro Rossu.

Upitan o svojoj ulozi u trenutnoj situaciji i potencijalom uključivanju u odabir momčadskog kolege, Verstappen je prilično jasno naglasio kako u tome ne želi sudjelovati.

“Odluka je na vodstvu momčadi. Ne želim se miješati u te odluke, niti želim biti faktor odlučivanja u odabiru vozača. Meni osobno, potpuno je svejedno tko će biti moj momčadski kolega i stoga smatram kako o tome trebaju odlučivati isključivo šefovi”, jasan je bio Nizozemac.

Max je također dodao i kako za oba vozača koja su bili uz njega u momčadi Red Bulla u tekućoj sezoni, ima riječi hvale nevezano za razvoj situacije i promjene koje su se dogodile:

“Alex je dobar i doista uživam u našoj trenutnoj suradnji jer je uvijek opušten i smiren. Ali isto tako moram reći kako je slična stvar bila i s Pierreom koji je također jako dobar momak. S te strane, jako mi je drago što Pierreu sada ide dobro u Toro Rossu, jer je u dosadašnjim utrkama u svojoj novoj-staroj momčadi imao doista dobre nastupe.”

Za kraj, Verstappen je naglasio kako ipak svaki vozač ima svoje prednosti, mane i specifičnosti koje u konačnici moraju biti u službi cijele momčadi i njezinog napretka.

“Gledajući moju suradnju s Alexom, svatko od nas ima svoj stil vožnje i svoje specifičnosti, ali u konačnici obojica težimo istom cilju, a to je napredak naše momčadi, to je ono što je važno”, zaključio je Max.

 

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o