Red Bullov Christian Horner, izjavio je kako unatoč nedavnom angažmanu mladoga Albona, prilikom odluke o vozačkoj postavi za 2020. nije isključena opcija angažmana vozača koji nije dio Red Bullovog “bazena” odnosno njihovog razvojnog programa.

Nakon ljetne zamjene na relaciji Toro RossoRed Bull, u kojoj su vozačka mjesta zamjenili Albon i Gasly, u austrijskoj su momčadi riješili pitanje vozačke postave do kraja tekuće sezone, no kako je najavio Christian Horner, u potrazi za vozačem koji će biti momčadski kolega Maxu Verstappenu u 2020. godini, u obzir će se uzeti i vozači izvan Red Bullovog razvojnog programa.

Za sada, kao glavni kandidati za 2020. i dalje se nameću već spomenuti Gasly, Albon ali i u ovoj sezoni vrlo dobri Kvjat, no u momčadi kažu kako će ta odluka ovisiti o onome što će navedeni trojac pokazati u ostatku sezone, nakon čega će se donijeti konkretne odluke.

“Ako zaključimo da niti jedan vozač iz našeg razvojnog bazena ne zadovoljava naše kriterije, jasno je kako ćemo u tom slučaju tražiti neke druge opcije. Ipak, vjerujem kako i unutar naših resursa imamo dovoljno kvalitete za popunjavanje vozačke postave”, započeo je Horner.

“Gledajući dosadašnji dio sezone, mislim kako je Albon odradio jako dobar posao, iako se naravno, odluke ne donose na temelju samo jednoga nastupa, kao što to nije bio slučaj niti s Gaslyjem. Konkretno, odluka o zamjeni je donesena nakon 12 utrka i preko 1000 kilometara u kojima su se analizirali brojni podaci.”

Horner je spomenuo kako će u Red Bullu unatoč svim opcijama koje su trenutno otvorene, ipak nastojati potvrditi nekog od vozača s kojima momčad ima ugovor.

“Mi smo u pomalo jedinstvenoj poziciji koja nam omogućuje rotaciju vozača, time i bolju mogućnost odabira najboljega rješenja. Upravo zato, nadam se kako ćemo mjesto za 2020. ipak popuniti iz redova vozača koje imamo pod ugovorom.”

Podsjetimo, jedini vozač koji je do sada uskočio u Red Bullovu momčad, a da pri tome nije i prije toga imao ugovor s ovom močadi bio je Mark Webber, koji je sada već daleke 2007. zamjenio Davida Coultharda.

Također, u kontekstu nedavne objave kako Nico Hulkenberg neće produžiti suradnju s Renaultom, potiho se spekuliralo i o mogućnosti da Nijemac završi u Red Bullovoj momčadi, no takve je glasine Horner opovrgnuo jer kako je i ranije rečeno, prioritet su ipak vozači iz svog pogona.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o