Meksikanac Sergio Perez ostvario je jako dobre rezultate na Velikim nagradama Belgije i Italije. U drugi dio sezone ušao je šestim i sedmim mjestom te poručio da su te utrke “oživjele” njegovu sezonu.

Za vozača Racing Pointa ova je sezona bila prilično turbulentna. Osvojio je bodove na tri od prve četiri utrke u 2019., no nakon toga je čak osam utrka bio bez ijednog plasmana u Top 10. Ipak, nakon ljetne stanke stvari su krenule nabolje pa je Meksikanac bio šesti na stazi Spa i sedmi u Monzi. Osvojenim je bodovima skočio na 13. mjesto ukupnog poretka i preskočio momčadskog kolegu Lancea Strolla.

“Spa i Monza nisu bili lagani vikendi, ali smo osvojili važne bodove i osjećam da je moja sezona tek sada propisno krenula. Isplaćuje nam se naporan rad u tvornici, a dobar posao obavljamo i na stazi. Postoji odličan osjećaj u timu trenutno, dobra je atmosfera i uzbuđeni smo pred nastavak sezone”, rekao je Perez.

I van bolida počele su mu se događati dobre stvari. S Racing Pointom je potpisao novi trogodišnji ugovor, a prije nekoliko dana drugi je put postao otac. Sljedeća postaja za njega i kompletni F1 cirkus bit će Velika nagrada Singapura.

“Imao sam neke dobre vožnje u Singapuru tijekom godina. Takva konfiguracija staze mi se sviđa i uvijek sam uživao voziti na uličnim stazama. U vožnji morate biti agresivni i precizni, to je tip staze na kojoj kao vozač možete napraviti razliku”, izjavio je Sergio.

Inače, momčad Racing Pointa u Singapur putuje s najnovijim opsežnim paketom nadogradnji te očekuje nastavak pozitivnog niza započetog u Belgiji i Italiji.

“Očekivali smo da bismo mogli biti mnogo snažniji nakon ljetne stanke, a rezultati u Spa i Monzi dobra su indikacija onoga što možemo očekivati na sljedećim utrkama.”

“Još je sedam utrka do kraja, to je trećina sezone i mnogo prilika za dobre rezultate. Napredak našeg bolida se nastavlja, a ovoga vikenda predstavljamo aerodinamički razvojni paket koji bi nam trebao osigurati novi korak naprijed u pogledu performansi”, izjavio je šef momčadi Otmar Szafnauer.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o