Prvi čovjek Mercedesove momčadi, Toto Wolff, odbacio je špekulacije i nagađanja kako će zbog ugovora s McLarenom, Mercedes napustiti Formulu 1.

Naime, kao što je poznato, tijekom protekloga tjedna objavljena je službena informacija o McLarenovu prelasku/povratku na Mercedesove pogonske jedinice od 2021. godine, zbog čega su mnogi taj dogovor protumačili kao moguću najavu povlačenja Mercedesove momčadi iz svijeta Formule 1. Razlog tomu su prijašnja povezanost Britanske momčadi i njemačkog proizvođača motora koji su vrlo uspješno surađivali u razdoblju od 1995. do 2014., s tim da je sve do 2008. McLaren imao status tvorničke momčadi.

Valja spomenuti i kako su u navedenom razdoblju ostvarena tri vozačka i jedan konstruktorski naslov te čak 78 od ukupno 182 McLarenove pobjede, nakon čega je uslijedilo sušno razdoblje za momčad iz Wokinga kojoj suradnja s Hondom pa i s Renaultom još uvijek nije donijela očekivane rezultate.

O cijeloj priči oglasio je Toto Wolff koji je još jednom naglasio kako će momčad McLarena s Mercedesom imati isključivo odnos kupca i dobavljača.

“Zbog duge i uspješne suradnje, odnos Mercedesa i McLarena uvijek će biti jak. No, moramo naglasiti kako će se budući odnos temeljiti isključivo na odnosu kupac – dobavljač, zbog čega ni u kom slučaju ovdje nije riječ o planu za povlačenjem Mercedesove momčadi iz Formule 1”, započeo je Wolff.

Uz već dogovorenu suradnju s Williamsom do 2025. i prilično izvjestan nastavak suradnje s Racing Pointom, sada i McLarenom, čini se kako ipak nema govora o Mercedesovu napuštanju Formule 1.

“U kontekstu ove cijele priče, treba biti jasan kako bi se izbjegli mogući nesporazumi. Mi ne želimo reći kako smo dali sve što smo mogli, pa ćemo u budućnosti biti ovdje tek kao dobavljači pogonskih jedinica. Upravo suprotno, trenutno uživamo raditi kao momčad.” zaključio je Wolff.

 

9
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
8 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
3 Autori komentara
avataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Desmosedici

Ja sam pročitao ovu špekulaciju i ovdje to nedavno napisao kao sumnju da bi Mercedes mogao napustiti F1 takmičenje kao tvornička momčad a nastaviti kao dobavljač motora, pogotovo sad kad je obnovio suradnju sa Mclarenom koji daje jamstvo da bi to opet mogla biti vrhunska momčad..naravno, uz veliku pomoć Mercedesa..kao nekad..a vi me za tu informaciju “nagradili” sa minusima..kako ste ograničeni, valjda ste mislili da se ja to nešto kao rugam sa vama..jadna vam pamet..Hahahaha!

avatar
Član
mika.KA

jel ti ego povrijeđen radi minusa?
ja ja i samo JA!
promjeni si nick u egocentrik!

btw dosadan si više!

avatar
Član
Desmosedici

Liječi se dok ti je na vrijeme..idi u Banju Koviljaču..Hahahaha!

avatar
Član
Gigiracing

Ja sam nedavno reko da je Desmosedici najjaci na ovom portalu, dobio sam minuse a bio sam u pravu. Valjda ja znam a vi nemate pojma hahahahahja

avatar
Član
mika.KA

ja ja i samo JA!!! Desmosedici koji lik 🙂

avatar
Član
Desmosedici

Dobro, vratimo se na temu članka..Napušta li Mercedes uskoro F1?..Što vi mislite?..

avatar
Član
Gigiracing

To bi ti odgovaralo hahaha

avatar
Član
Desmosedici

Izbjegao si odgovor..nisi odgovorio..tvoje mišljenje..to ti je ono, protreseš malo tikvu i nešto rečeš..ne mora to biti ništa pametno.

avatar
Član
mika.KA

nek jos malo digne ljestvicu se rekordima i onda se moze vratiti za 20ak god..
a u tih 20god vas moze zezati sa opet mclaren mercedesom