Charles Leclerc je u Belgiji uzeo svoju prvu pobjedu u karijeri te prvu pobjedu sezone za Ferrari. U utrci koja nije bila nimalo lagana, mladi Leclerc je sačuvao prednost u odnosu na Hamiltona te je prošao ciljem s manje od sekunde prednosti u odnosu na vozača Mercedesa.

U intervjuu nakon utrke se vidjelo kako je mladi vozač Ferrarija bio potresen jučerašnjom smrti njegovog prijatelja i vozača Formule 2, Anthoinea Huberta, kojem je posvetio svoju prvu pobjedu.

”S jedne strane sam jako zadovoljan jer sam ostvario svoj san da dođem do pobjede u Formuli 1, ali s druge strane je ovo bio jako težak vikend nakon jučerašnjih događanja.”

”Izgubili smo prijatelja i dobrog čovjeka. Ovo su jako teška vremena te bih želio posvetiti svoju prvu pobjedu Anthoineu s kojim sam odrastao, zajedno s Estebanom Oconom i Pierreom Gaslyem. Ne mogu skroz uživati u ovoj pobjedi, ali je ovo uspomena koja će mi ostati u sjećanju za cijeli život, ” rekao je.

Na upit Davida Coultharda oko same utrke, Leclerc je rekao kako su se mučili s gumama, ali da je napravio napredak u odnosu na Mađarsku.

”Bila je jako teška utrka, pogotovo u tome što smo se mučili s gumama. Sretan sam jer sam bolje održao gume nego u Mađarskoj i zbog toga sam uspio doći do pobjede.”

2
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
2 Autori komentara
avataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
sennad

Svaka čast za razumjevanje i za suzdržavanje. Prva pobijeda a tolika skromnost. Bravo 🙂

avatar
Član
TORPEDO

Bravo dečko