Lando Norris je bio vrlo razočaran ishodom prošle utrke u Belgiji gdje je držao peto mjesto sve do zadnjeg kruga i otkazivanja Renaultova motora. Smatra kako im to treba biti lekcija, kako Renaultu tako i McLarenu, te da moraju poraditi na tome kako im se slične situacije ne bi ponavljale u budućnosti.

“Bio sam vrlo razočaran ishodom utrke u Belgiji. Ne samo ja, nego i cijela momčad. Ovo nam samo pokazuje koliko je Formula 1 neizvjestan sport te da su kvarovi bilo koje vrste uvijek mogući. Iz ovog trebamo izvući pouke te iako razočarani moramo krenuti naprijed i raditi na tome da se slično ne ponovi.”

“Konkretno za kvar koji nam se dogodio, došao je iznenada. Nisam previše pritiskao, osim pred ulazak u boks i odmah nakon izlaska iz boksa, a sve ostalo sam vozio normalnim tempom. Cijela momčad, zajedno s Renaultom, radi na tome da identificiramo izvor kvara.”

“Nekad imate više sreće, nekad manje. Tijekom dosadašnjeg dijela sezone imali smo razne kvarove no ne bi rekao da je uvijek bila odgovornost na Renaultu, pola je odgovornosti i na McLarenu. U Belgiji nisam imao sreće, nadam se da će me sreća više pomaziti u sljedećim utrkama,” izjavio je Lando.

Za utrku u Monzi je pripremio poseban dizajn kacige u čast njegovog uzora i MotoGP asa Valentina Rossija. Kacigom će dominirati boje i dizajn sličan onome kakav viđamo kod popularnog Dottorea. Naravno, sve uz dopuštenje Rossija.

“Uvijek sam volio sam sebi dizajnirati shemu boja na kacigi, što sam često radio u kartingu. Međutim, kako napredujete kroz kategorije sve manje i manje imate slobode za vlastiti dizajn, osim za neke posebne prigode.”

“Želio sam nešto posebno napraviti za ovu utrku, nešto što bi bila poveznica s Valentinom, mojim uzorom i junakom. Već sam razgovarao s njim o ovome jer mi je trebala njegova dozvola za korištenje njegovog dizajna. Ovo je moja posveta njemu,” rekao je Norris.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o