Komentar Gorana Dijakovića: Mnogo vike ni za što…

Za GP1.hr piše: Goran Dijaković

Ferrarijeva dvostruka pobjeda je prva dvostruka pobjeda jedne momčadi u azijskom Gibraltaru. Utrku baš nećemo pamtiti jer je izostala borba na vrhu. Do 20. kruga i prvih bokseva, nije bilo nikakve promjene među prvih šest. Kako su startali, tako su se vozili, a to nije ono što priželjkujemo. No, druga liga je pošteno odradila VN Singapura.

Much Ado About Nothing (Mnogo vike ni za što, Shakespeareova komedija). To je bio start, a onda je prvih šest držalo svaki svoju poziciju. Sve do 20. kruga, mali endurance F1. Jedina zabava – smiley Ricciardo koji je startao zadnji, a završio 14., a lako je mogao i u bodove.

U vremenu nakon utrke, Ferrari će razjasniti zašto je Vettel išao u boks prije vodećeg Leclerca… Momak iz Monte Carla je za vrijeme utrke imao osjećaj da su ga prešli iz njegove momčadi. Nakon utrke nije htio mutiti vodu. Zadovoljio se dvostrukom pobjedom. Hej, i dalje je na vrhu svijeta.

Seb se vratio na prvo mjesto, a to je najvažnije. Čak osam puta zaredom Charles je bio brži od Seba u kvalifikacijama. Nadajmo se da je ovo nagovještaj povratka četverostrukog prvaka. Naravno, budućnost pripada kolegi iz momčadi. Talent Charlesa Leclerca je ogroman. Naklon do poda. Ajd, hvala bogu da imamo novog diva. To samo slijepci ne vide.

Singapur je imao tri DRS zone, a to je put prema budućnosti kad će cijela staza biti DRS zona…pa tko voli nek izvoli.

Nekoliko tisuća gledatelja je nakon 20. kruga zatražilo povrat novca na blagajni, no, srećom, u nastavku su imali što vidjeti. Drugo mjesto Leclerca i treće Verstappena, donosi nam nadu da bi netko mogao dostići Lewisa.
Beskrajna dominacija Mercedesa nikome ne koristi, pa ni Mercedesu. Tako je lako moguće da je iznenadno uspinjanje Ferrarija i mala kuhinja FIA-e u stilu nenadmašnog kuhara Bernie Ecclestonea.
A i vrijeme je da Lewis Hamilton osvoji koji naslov u velikoj borbi. Do sada nije imao ravnopravnog protivnika. 2020.?

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
johhan peacedohan

Ja bih se prije pozvao na Magbetha. Odlična utrka, jedna od onih za pamčenje, za nas malobrojne koje navijamo za ekipe iz sredine poretka (i za nas kojih se ne tiče čije se zastave vijore ispod podijuma). Posebno je dramatična bila borba između McLrena i Renaulta gdje su i jednim i drugim stvari krenule van kontrole te se svelo na spašavanje svakog mogučeg boda. Šteta za Riccarda, vozio je odlično i borbeno ali Fortuna nije bila na njegovoj strani. Hulk vozi bolje od kako je ispao iz Renaultove kombinacije a ne bih se začudio da sljedeće sezone osvane u Red… Read more »

F1 fan

Jesi dao objašnjenje za to sto vettelu u Monzi nisi omogućio zavjetrinu kao sto je bio dogovor, kao sto je on tebi. Mali kmečavac

Pratiteljcro

Taj mali kmecavac je brzi od tvog iskusnog i potrosenog prosjecnog umjetnog i nesposobnog vozaca kao vetel! Cinjenice kazu da je charles bio brzi od ventila na masu utrka,dakle krenimo: 1. Australija GP Vetel ispred leclerca, team orders da mali neprodje vetela 2.Bahrain team orders je da charles neprodje vetela direktno na stazi, lec nesusa, dok se vet izvrce sam od sebe/ lec radi kvara na motoru neuzima pobjedu. 3. VN kine Vet 3. / Lec 5. Utrka gdje je Vet ipak za prosjecnih 0.05s brzi od charlesa 4.VN Azerbejdžana: Vet 3 lec 5. Lec greska u kvalama 5. VN… Read more »

Pratiteljcro

Steta pa forum nema “edit” funkciju da ispravim dupli tekst…no kako god, oduzmite dupli post i sve je ok.

sladjan87

A i vrijeme je da Lewis Hamilton osvoji koji naslov u velikoj borbi.Predivna recenica .Bravo za autora teksta .

mody

singapur je teska staza za pretjecanje 23 zavoja vrućine 5 km 2 sata voznje 61 krug, ,,

Related Posts