Red Bullov glavni cilj u nastavku sezone je pobjeda na Velikoj nagradi Japana. Bio bi savršeni način obilježavanja uspješne prve godine suradnje s Hondom, potvrdio je Helmut Marko.

Nakon prelaska s Renaultove na Hondinu pogonsku jedinicu, vladala je bojazan da Red Bull neće moći konkurirati za najviša postignuća, međutim Max Verstappen donio je Hondi prvi pole position, prvo postolje i prvu pobjedu nakon dugogodišnjeg čekanja.

U konstruktorskom poretku Red Bull ima povoljniju situaciju nego prošle godine, a moglo je biti i mnogo bolje od toga da Pierre Gasly nije imao onako slab prvi dio sezone. Sljedeći paket ključnih nadogradnji trebao bi biti spreman za Suzuku pa se Helmut Marko nada velikom vrhuncu te prve godine partnerstva s Hondom.

“Imali smo nekih manjih problema sa šasijom pa nismo bili na razini na kojoj smo željeli biti. No, razvili smo naš bolid, a Hondin motor korak po korak ima sve više snage. Napravili su sve ono što su nam obećali.”

“Vozili smo ponovno s novim motorom u Singapuru, a imat ćemo novo gorivo za Suzuku. Definitivno, naš je cilj pobijediti u Japanu.”

“Naš prvi cilj bio je pobjeđivati na utrkama, a pobjeda na Suzuki bila bi vrhunsko ostvarenje. To je staza koja odgovara Maxu i to je Hondina domaća utrka. Što bi moglo biti bolje od toga?”, zapitao se na kraju Marko.

Svoja prethodna tri dolaska na Suzuku, Verstappen je završio usponom na postolje, ali pobjedu je u Japanu redovito slavio Mercedes u ovoj eri V6 hibrida.

2
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
2 Autori komentara
avataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
mody

teško ce pobijediti itamo njima ce odgovarat meksiko

avatar
Član
Desmosedici

Tempiraju stvari da bi to ostvarili, ali problem za Hondu je što pobjedu u Japanu žele i Ferrari i Mercedes i još poneko..