Nakon bliske borbe na VN Italije s Charlesom Leclercom, Lewis Hamilton kaže da se ne bi pomaknuo na ulasku u šikanu, te da bi se on i Leclerc sudarili da Lewis ne cilja na naslov prvaka Formule 1.

Kod prvog pokušaja, Hamilton je prešao na vanjsku stranu u šikani Roggia, ali je bio prisiljen uzeti obilježeni obilazni dio šikane, pošto ga je Leclerc stisnuo prema pasici.

Kod drugog pokušaja, Leclerc je promijenio putanju u Curva Grande, prisilivši tako Hamiltona da odustane od daljnjeg pokušaja preticanja.

Upitan da li bi se s Leclercom odnosio na isti način da je titula za prvaka riješena, Hamilton je rekao:

“Ne bih se pomaknuo i sudarili bi se.”

U žaru borbe, Hamilton je na neki način rekao da je Leclerc opasan, ali razmišljajući o svemu nakon kraja utrke, ipak smatra da se Leclerc nije umislio ili da je pokazivao nedostatak poštovanja. Na kraju je za borbu rekao da je imala nekoliko bliskih trenutaka.

“Nemamo problema, nismo u svađi. Čestitao sam mu ravno iz bolida. Mislim da je Charles jedan od najcjenjenijih vozača. Ovo je prvi put da sam s njim došao kotač uz kotač. Kad dođete tako do novog vozača, naučite kako oni pristupaju različitim situacijama. Možda auto drukčije pozicionirate drugom prilikom, možda ću sljedeći put znati bolje obaviti posao”, rekao je Hamilton.

Hamilton kaže da nema smisla ovu borbu uspoređivati s njegovom prošlogodišnjom borbom s Kimijem Räikkönenom, jer Ferrari tada nije bio tako brz na ravnim dijelovima. Rekao je i da bi mogao privatno razgovarati s Leclercom o potezima u utrci, ako se pojavi prilika.

“Vjerojatno bismo mogli razgovarati o tome zajedno, ali to nije ništa važno i nastavljamo s utrkom. Veselim se sljedećim utrkama s njim”, zaključio je Lewis.

7
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
3 Komentara na temu
4 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
5 Autori komentara
avataravataravataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Desmosedici

Mali ga je zatvorio i gurao prema vani..po meni nepropisno i zato je kažnjen onom opomenom..po meni dovoljno kad nije bilo većih posljedica..posljedice su uvijek najbitnije kod odmjeravanja bilo kakve kazne.. ali to može zahvaliti baš Lewisu. Zašto? Lewis je napao s vanjske strane a ovaj ga zatvorio i gurao prema vani..Lewis nije odmah odustao nego je iskušavao dokle će to ići i kad je vidio da Mali ne popušta više nije mogao samo tako odustat od napada i vratit se iza njega, nije više imao prostora..stoga je izašao izvan staze i jedva se spasio tako da se provukao pokraj… Read more »

avatar
Član
dansla

Odličan komentar , analiza !

avatar
Član
konacadabra

Sve stoji samo bih ja to svrstao u trkaci incident. Leclerc je pretjerao za nekoliko centimetara, ali zasto ham nije odustao u trenutku kad je vidio da nemoze vise. I pitanje kako bi po tebi izgledalo da su stvarno mogli skrenut poravnati?

avatar
Član
Desmosedici

Mislim da još vrijedi pravilo kad se bolid pri pokušaju pretjecanja sa strane poravna sa 2/3 dužine bolida kojeg želi prestić tada ga više ne smije dodatno zatvarat tj. gurat izvan staze..mora mu se ostavit dovoljno prostora da ne izleti sa staze..Kako bi se to dalje odvijalo? Tko to zna? Spretniji bi prošao ispred..a možda bi kasnije imali kontakt ako se ne bi ispoštovalo ovo što sam prije rekao.

avatar
Član
Desmosedici

Vraćam se unazad. U Canadi je Seb izgubio kontrolu, izletio izvan gabarita staze, time nije stekao nikakvu prednost nego obratno, dao Lewisu priliku da ga pretekne, pri povratku na stazu je napravio onaj potez volanom udesno, sad se to tumači kako kome odgovara..netko smatra da je time samo kotrolirao proklizavanje bolida..netko da je učinio obrambeni potez i zatvorio Lewisu prolaz..i da je učinio namjerno taj obrambeni potez, jedan u jednom smjeru, to je dozvoljen potez i nije smio nikako biti kažnjen. U Austriji je Max jednostavno izgurao Charlesa sa staze na nedozvoljen način i tako preuzeo vodstvo i pobijedio u… Read more »

avatar
Član
147 kt

Ma ne. Charles je trebao bacit zmigavac da ga ti obides.

avatar
Član
mody

dueli fale f1 ovo je dobro imali smo duel max i llecerec uaustriji ,zatim max vettel u silverstonu,max i hamilton u madarskoj,,hamilton lecerlec u monzi spa ,verstapen i hamilton uhokeheimu ,,napokon dobra sezona bitki kotač uz kotač