Lewis Hamilton nije siguran odakle je došao Ferrarijev tako veliki napredak, te ga je iznenadila brzina njihovih bolida na kvalifikacijama za VN Singapura.

Ferrari je iznenadio svoje rivale koji su bili favoriti za osvajanje pole positiona, momčadi Mercedes i Red Bull, te je Charles Leclerc je osvojio treću uzastopnu najbolju startnu poziciju. Lewis Hamilton je uspio razdvojiti dva Ferrarija i kvalificirao se na drugo mjesto.

Ferrari je u Singapur došao sa znatnim poboljšanjima, uključujući novo prednje krilo i podnicu bolida, koja su omogućila bolju aerodinamiku bolida i bolju konkurentnost momčadi na stazama koje zahtijevaju više downforce-a, kakva je i VN Singapura.

“Ne znam kako su dostigli ovakvu brzinu na stazi poput Singapura,” izjavio je Hamilton.

“Početkom sezone nisu bili ni blizu. Očigledno je da rade dobar posao. Nisam siguran gdje gubimo, prvi sektor je za nas bio loš, a u drugom i trećem sektoru smo blizu.”

Hamilton je priznao kako su u Ferrariju napravili veliki iskorak naprijed te kako iz momčadi Mercedesa moraju stalno ići naprijed. Mercedes već neko vrijeme nije radio poboljšanja bolida, te se nadaju kako će poboljšanja u budućnosti pomoći u dostizanju boljih rezultata.

Prošle godine, Hamilton je pobijedio s prve startne pozicije, nakon što je bio bolji od Maxa Verstappena u kvalifikacijama. Ove godine, krugom koji mu je osigurao drugu startnu poziciju, pogurao je Verstappena na četvrto mjesto, iza drugog bolida Ferrarija, Sebastiana Vettela.

Hamilton je rekao kako su u Mercedesu svjesni da je i Red Bull prilično konkurentan u Singapuru, ali je i priznao kako ga je Ferrari iznenadio, jer nije očekivao kako će imati tako dobar downforce.

“Odjednom su došli sa poboljšanjima bolida koja očigledno pomažu. naravno da nismo očekivali od njih da budu tako dobri i da ćemo biti iza. Sretan sam da sam uopće uspio razdvojiti dva Ferrarija. Jednostavno nam je nedostajalo brzine. Dobro je da smo svi ovako blizu, to bi moglo rezultirati dobrim međusobnim borbama.”

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Desmosedici

Lujo evo mene kad nema tvojih..iz pristojnosti i poštovanja prema tebi da malo prokomentiram..ovi tvoji..nema ih..zanijemili..kao da ih je netko polio hladnom vodom..sve stoji što si rekao i odlično si odvozio kvale..kao uvijek.