Iz američke momčadi su potvrdili kako će njihovu postavu sljedeće sezone sačinjavati trenutni duo: Kevin Magnussen i Romain Grosjean. Tom odlukom su završila nagađanja oko vozačkih angažmana za sljedeću sezonu. Zbog slabijih rezultata, postojala je mogućnost da Grosjeana zamijene ili Esteban Ocon ili Nico Hülkenberg.

To će biti peta sezona za Romaina Grosjeana da vozi za momčad Haasa. Francuski vozač je rekao kako je zadovoljan zbog odluke njegove momčadi jer mu je oduvijek bila želja da zadrži mjesto u postojećim redovima.

“Uvijek sam naglašavao kako mi je želja ostati unutar Haasa i nadograđivati njihovu snagu.

“Sretan sam što mogu biti dio momčadi kada vidim kakav posao su napravili Gene Haas i Gunther Steiner. Prošlogodišnji završetak na petom mjestu u poretku konstruktora je bilo nešto stvarno posebno,” rekao je Grosjean.

Usprkos problemima s kojima se ovogodišnji Haasov bolid suočava, momčad je odlučila zadržati trenutnu postavu. Haas trenutno drži deveto mjesto u poretku. No, čini se kako uprava smatra da su aktualni vozači kvalitetniji od samog bolida. Što se tiče samoga bolida, postoji solidna brzina na bazi jednoga kruga, ali mu fali kontinuiteta u duljim vožnjama. Gunther Steiner kaže kako je iskustvo ključ Haasovog uspjeha te zbog toga nisu pribjegli novim vozačima.

“Iskustvo se pokazalo kao jedan od kamena temeljaca ove momčadi. Trenutna postava predstavlja solidnu podlogu za daljnji razvoj.

“Njihovo poznavanje momčadi i svijest o tome što mogu napraviti s postojećim bolidom dala nam je potreban kontinuitet i čvrste temelje za izgradnju okoline. Proživljavamo tešku godinu, ali iskustvo će nam pomoći da se dobro pripremimo za 2020,” kaže Steiner.

Nakon postizanja novog dogovora s Grosjeanom, Hülkenberg će morati potražiti novog partnera za suradnju, nakon što je najavljeno da na njegovo mjesto dolazi Esteban Ocon. Jedna od opcija na raspolaganju je bio Red Bull, ali čini se kako je najvjerojatnija opcija Alfa Romeo.

2
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
2 Autori komentara
avataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član

ne kužim,očito imaju neke dobre sponzore jer nakon onakvih blamaža i prepucavanje i kritika od strane šefa momčadi da oni i dalje njih ne mjenjaju …

avatar
Član
F1 fan

Niti on ni magnusen nisu zaslužili mjesto. A mladi talent wehrlein čeka i odbili su ga…