Pierre Gasly završio je kvalifikacije za Veliku nagradu Italije na 15. poziciji u svojem Toro Rossu, no mladi Francuz još ne zna s koje će pozicije krenuti zbog kazne.

Momčad Toro Rossa znala je prije kvalifikacija kako njihovog novo-starog vozač očekuje kazna pa su kroz prvi i drugi kvalifikacijski krug isprobavali taktiku.

“U Q1 smo pokušali vidjeti koliko bolid može brzo ići s malim zalihama goriva i mogu reći da smo ostvarili dobro balansirana vremena.”

“Znali smo da imamo kaznu pa nismo ni htjeli ući u Q3. Vozili smo na već korištenim gumama u drugom krugu kvalifikacija,” izjavio je Pierre Gasly zadovoljan onime što je ekipa postigla u tako teškoj situaciji.

Iako nije sudjelovao u trećem kvalifikacijskom krugu, Gasly se osvrnuo na bizarnu situaciju koja se dogodila u zadnjih par minuta današnje vožnje.

“Pričali smo o zavjetrini u petak na briefingu vozača, pa smo čak i očekivali ovakvu situaciju,” tvrdi 23-godišnji Francuz.

Vozač Toro Rossa vratio se u momčad nakon što je prvi dio sezone vozio bolid Red Bulla. Prije toga je vozio za Toro Rosso jednu cijelu sezonu te pet utrka 2017. godine.

“Moram se naviknuti na promjenu, bolid izvana ima sličnosti, no sve ostalo je drugačije.”

“Neke stvari sam mogao u Red Bullu, a ovdje ne mogu. Moram znati što ovaj bolid može, a što ne,” tvrdi Gasly.

Vidjevši što se dogodilo u subotu u F3, bivši vozač Red Bulla prokomentirao je let bolida Alexa Peronija.

“Uvijek je grozno vidjeti takav prizor. Drago mi je što je Peroni dobro.”

“Moramo nešto promijeniti da se takve nesreće više ne događaju. Let bolida je stvarno bio zastrašujuć,” zaključio je nakon kvalifikacija vozač talijanske momčadi.

 

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o