Staza Mladina u blizini Jastrebarskog ugostila je još jednu veliku oktansku priredbu – 31. kolovoza i 1. rujna poznatim vinogradarskim krajem vladali su četverocikli, poznatiji pod nazivom quadovi. Bila je to posljednja utrka u sezoni Europskog prvenstva, u organizaciji Motocross kluba Jaska.

Ukupno je nastupilo 26 vozača iz 15 zemalja, a dodatan začin utrci bila je borba za naslov prvaka Starog kontinenta. Uoči dolaska u Hrvatsku, četiri su vozača bila u igri – Estonac Kevin Saar koji je branitelj naslova iz 2017. i 2018., Talijan Patrick Turrini, Britanac Harry Walker i Latvijac Valerijs Kuzmins.

Kvalifikacijsku utrku dobio je Saar, no u prvoj nedjeljnoj vožnji briljirao je Norvežanin Christopher Tveraen na Yamahi, kada je za više od 20 sekundi pobijedio drugoplasiranog Saara i trećeplasiranog Šveđanina Sunea Lewandera. Walker, Turrini i Kuzmins poredali su se od petog do sedmog mjesta, tako da se tituli sasvim približio estonski vozač.

U drugoj vožnji Saar je na Husqvarni mnogo bolje startao nego u prvoj. Poveo je, no pritisak su mu stvarali Turrini i Tveraen. Pred kraj utrke Norvežanin je uspio preuzeti vodstvo, ali samo za kratko jer je ubrzo otkazao motor njegove Yamahe. Saar je tako stigao do pobjede u drugoj vožnji, ukupne pobjede na Grand Prixu u Hrvatskoj, ali i do svoje treće uzastopne titule prvaka Europe.

“Bilo je stvarno teško i bio sam nervozan jer sam znao da moram završiti u Top 5 da bih osvojio Prvenstvo. Nisam si mogao dozvoliti pogreške. Obje su utrke prošle doista dobro, iako sam u prvoj imao loš start. U drugoj sam vožnji uzeo Holeshot i vodio sam veći dio. Christopher me prošao, ali sam ipak odnio ukupnu pobjedu danas i naslov Europskog prvaka. Jako sam sretan, ovo mi je treći naslov zaredom”, izjavio je prvak Starog kontinenta za 2019.

Na pobjedničkom postolju dan na Mladini završili su Lewander i Turrini, dok je u ukupnom poretku Prvenstva Talijan Turrini osvojio naslov viceprvaka, dok je treća pozicija pripala Britancu Walkeru.

Na utrci su nastupili i vozači hrvatskog prvenstva u quadcrossu. Bilo je to veliko iskustvo za njih, odmjeriti snage s najbržim vozačima Europe. Damjan Brinovšek zauzeo je 15. mjesto, Ivan Brdarić bio je odmah poziciju ispod, dok je Tin Nožinić bio 20. Marin Galić imao je dosta pehova s quadom pa se nije uspio ugurati među osvajače bodova.

Utrka je održana pod počasnim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar-Kitarović, a podršku organizatorima iz MCK Jaska pružili su gradovi Zagreb i Jastrebarsko, Zagrebačka županija te Hrvatski olimpijski odbor i drugi sponzori.

Više o natjecanju pogledajte u reportaži Kreator TV-a:

Prvenstvo Europe u Quadcrossu – Mladina, Jastrebarsko 2019.

Pogledajte i reportažu s utrke Prvenstva Europe u Quadcrossu, koja je prošlog vikenda održana na Mladini u organizaciji Mck Jaska… Kevin Saar #311 osvojio je naslov prvaka treću godinu zaredom, a u borbu s europskom elitom upustili su se i vozači našeg Prvenstva – IVan BrdArić, Tin Nožinić, Marin Galić i Damjan Brinovšek.

Gepostet von Kreator TV am Mittwoch, 4. September 2019

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o