Nakon stravičnog sudara u Spa Francorchampsu u kojem je život izgubio Anthoine Hubert, Juan Manuel Correa još uvijek se nije oporavio te je i dalje u induciranoj komi.

Mladom Sauberovom junioru su dijagnosticirani prijelomi na obje noge i manja ozljeda kičme te je stavljen u induciranu komu kako bi se uspješnije oporavio. Nakon nesreće je operiran u bolnici u Liegeu te je nakon toga prebačen na odjel intenzivne njege u London.

Službeno priopćenje koje je došlo iz tabora mladog američko – ekvadorskog vozača glasi:

“Juan Manuel Correa ostaje u stanju inducirane kome. Premda njegova pluća pokazuju znakove oporavka, njegove dišne funkcije su i dalje pod pomoći ECMO -a (Extra corporeal membrane oxygenation) i uređaja za disanje.”

U priopćenju se navodi kako će se operacija oba dvije noge napraviti čim mu se pluća dovoljno oporave.

“I dalje razmišljamo o problemu s njegovim nogama te će Correa otići na operaciju čim mu se pluća dovoljno oporave da izdrže zahvat. Objavit ćemo više informacija kada budu dostupne”

Correa je početkom ove godine dobio angažman u Alfinom F1 timu. U Formuli 2 je dva puta završio na podiju u svojoj debitantskoj sezoni. Trenutno u prvenstvu Formule 2 drži 13. mjesto s 36 osvojenih bodova.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o