Za Mattiu Binotta ovo će biti prva VN Italije kao šefa Ferrarijeve momčadi. Osim toga ovo je i slavljenička godina za Ferrari, 90 godina postojanja. I baš na toj proslavi je potvrđeno da će se u Monzi utrkivati još pet sezona, zbog čega je posebno sretan.

“Jako smo sretni najavom produženja ugovora o održavanju VN Italije u Monzi. Za nas u Ferrariju je jako bitno imati utrku u Italiji, posebno u Monzi koja je povijesna staza, vrlo bitna i za Ferrari i za Formulu 1, te je neizostavna u kalendaru.”

“Proslava u Milanu je bila fantastična. Mnogo Tifosa i ljudi koji su u Ferrariju stvarali povijest. Slavlje je donekle nastavljeno u Monzi, uvijek je lijepo vidjeti ovoliko strastvenih navijača Ferrarija na tribinama. Zaista se osjeti kako žive i dišu za Ferrari.”

Na današnjem intervjuu predstavnika ekipa izjavio je kako je slavlje u Belgiji skinulo ogroman teret s leđa cijele momčadi. Dotaknuo se i potrošnje guma te iznio svoja očekivanja za nadolazeću utrku.

“Pobjeda u Spa je donijela dozu samopouzdanja cijeloj momčadi i skinula ogroman teret s leđa baš kad treba, uoči domaće utrke u Monzi. Naravno, i dalje analiziramo podatke iz Belgije, posebno potrošnju guma. Meke gume se nisu trošile više nego kod ostalih momčadi, jedino je Sebastian imao problema i to istražujemo. Zbog potrošnje smo ga prebacili na taktiku od dva zaustavljanja.”

“Srednje tvrde gume su se trošile više nego smo se nadali. Kod Sebastiana je to bilo izraženije nego kog Charlesa. Ipak, zbog pobjede smo vrlo sretni, vikend je ispao savršen, a nadamo se savršenom vikendu i ovdje u Monzi,” rekao je Binotto.

Upitan je i o filozofiji konstrukcije ovogodišnjeg bolida te misli li se držati iste i za iduću sezonu.

“Zbog filozofije konstrukcije bolida smo na određenim tipovima staza sporiji, točnije na stazama gdje je potrebna veća količina downforcea. Kako se sezona primiče kraju napore sve više usmjeravamo u razvoj bolida za iduću godinu. Štoviše, razvijanje ovogodišnjeg bolida do kraja sezone će dosta koristiti kako bi donijeli ključne odluke vezane za razvoj novog bolida za iduću sezonu,” objasnio je Mattia.

Na kraju je dodao i kako se nada da će izvući korist i od nadogradnji pogonske jedinice, no kako je nakon prvog treninga još rano za neka predviđanja.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o