Ferrarijev Mattia Binotto je uvjeren da će njegova momčad imati još šansi za pobjedu u ostatku sezone. Pogodnosti malog aerodinamičkog učinka i velikih krajnjih brzina u Spa i Monzi, očekivano su pogodovale Ferrariju, te su ostvarene dvije pobjede.

Ali to su do sada jedine pobjede za Ferrari ove sezone, što dovodi do predviđanja da će teže dolaziti do takvih rezultata na tehničkim zahtjevnijim stazama do kraja sezone.

No, Binotto je ukazao na dobar tempo s ostalih staza odvoženih ove sezone, kao znak da se još može osvojiti koja utrka, naglašavajući i da razvoj još traje.

“Znali smo da su to staze na kojima bismo trebali biti konkurentni. Važno nam je da ne propustimo nijednu drugu priliku kao što smo propustili u prvom dijelu sezone, a činjenica da smo u ove dvije utrke iskoristili prednosti našeg automobila, čini nas vrlo sretnima.”

“Bit će utrka kao i u Njemačkoj, kao što je to bilo u Kanadi, Bahreinu, gdje možda još uvijek možemo biti konkurentni, ali bit će i utrka u kojima nam slabosti našeg automobila neće dati mogućnosti da idemo na pobjedu”, rekao je Binotto.

Binotto je rekao da impresivna brzina na ravnicama u Monzi nije bila samo zbog prelaska na najnoviju specifikaciju pogonske jedinice, već je u tome sudjelovao i aero paket.

Upitan za konkretna poboljšanja potrebna za Singapur, rekao je:

 “Radimo naporno u Maranellu kako bismo dodali malo aerodinamičkog učinka. Možda će biti nekoliko novih dijelova”, potvrdio je Binotto.

 

 

3
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
1 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
2 Autori komentara
avataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
ig

poboljsali su oni nesto imam osjecaj , imat ce problema merc sa njima u nedjelju

avatar
Član
Desmosedici

Igore, ne znam jeli ovo krivo prevodiš ili brkaš pojmove. Ne radi se ovdje da Ferrari ima mali aerodinamički učinak nego mali aerodinamički potisak ili downforce. Naprotiv, Ferrari je jako aerodinamički efikasan tj. ima veliki aerodinamički učinak a mali aerodinamički potisak ili downforce. Eto toliko od mene.

avatar
Član
Desmosedici

P.S. Ferrari je dosta radio, još od debakla u Mađarskoj, na novim dijelovima da pojača downforce na sporim stazama. Vidjećemo u Singapuru kako stoje stvari.