Wolff: Otpustimo li Bottasa, moramo mu pripremiti rezervni plan

Mercedesov šef Toto Wolff izjavio je kako trebaju “pripremiti teren” u slučaju da odluče otpustiti Finca Valtterija Bottasa nakon ove sezone. Vodeća momčad prvenstva će tijekom ljetne pauze odlučiti hoće li dati priliku njihovom rezervnom vozaču Estebanu Oconu za sljedeću godinu ili će zadržati Bottasa i poslati Ocona negdje drugdje da nastavi svoj razvoj.

Dvije teške utrke u Njemačkoj i Mađarskoj definitivno nisu pomogle Fincu, ali Wolff je naglasio kako neće suditi Bottasu na temelju jedne utrke nego će analizirati cijelu sezonu njihovog vozača. Britanac George Russell definitivno nije u konkurenciji za mjesto sljedeće sezone, a Wolff smatra kako maksimalno treba “ublažiti” mogući otkaz Bottasu.

“To je apsolutno važno jer imamo odgovornost za svoje vozače, i one u juniorskim kategorijama i one koje trenutno voze za nas. Samim time nećemo učiniti ništa što bi im naštetilo. Upravo zbog toga, ako otpustimo Bottasa, moramo “pripremiti teren”, rezervni plan ili kako god vi to zovete. On je sjajan vozač i osoba te je to zaslužio,” izjavio je Wolff.

Finac je trenutno drugi u poretku vozača sa 188 bodova, a ove sezone je ostvario dvije pobjede i četiri pole positiona.

Related Posts