Dva Ferrarija su bila najbrža na prvim slobodnim treninzima u Belgiji te prema mišljenju Maxa Verstappena oni su teško dostižni te ostaje samo borba Red Bulla i Mercedesa iza dva crvena bolida. Očekuje kako će Red Bull biti brži kako vikend protjecao, ponajviše zbog toga što su morali voziti s motorima u nižim postavkama rada. Razlog je štednja motora.

Na prvom treningu Max je bio nešto manje od sekunde sporiji od Ferrarija, dok je na drugom treningu bio 1.2 sekunde sporiji. Računajući kako nije vozio s maksimalno dostupnom snagom motora, Max vjeruje kako je ipak bliže Ferrarijima.

“Bolid je bio dobar na drugom treningu, no nismo mogli koristiti motor na onoj razini na kojoj inače koristimo motor petkom. Mislim da ćemo taj problem riješiti do sutra. Ipak, Ferrariji su vrlo brzi i ne vjerujem da ćemo do kraja vikenda biti brži od njih. Pokušat ćemo biti što bliže Mercedesu. Vidjet ćemo kako će se razvijati stvari.”

“Staza definitivno više odgovara Ferrarijima. Mnogo vremena dobivaju na pravcima, što nas ne iznenađuje. Mi ćemo pokušati izvući maksimum iz našeg bolida.”

“Općenito, vrlo sam sretan balansom. Ima još područja u kojima možemo biti bolji, no sveukupji dojam je dobar, nismo u lošem položaju,” rekao je Max.

Ferrari mnogo dobiva na račun snažne pogonske jedinice. Međutim, i Honda je dosta napredovala. Mnoge je iznenadila, čak i samog Verstappena.

“Pozitivno smo iznenađeni onim što dobivamo od Honde, i baš zbog toga trebamo nastaviti raditi i pritiskati. Zadovoljan sam onim što smo dosad postigli, idemo dalje. Moramo biti još bolji i biti sve konkurentniji i konkurentniji,” izjavio je Verstappen.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o