Nakon VN Njemačke se počelo špekulirati da bi dogodine u kalendaru mogli imati 22 utrke, jednu više nego ove sezone.

Razlog tome je potvrda španjolskih vlasti da će pomoći u financiranju VN Španjolske čime bi utrka u Catalunyi ostala u kalendaru Formule 1.

Povećanjem broja utrka momčadi bi imale malu financijsku korist, ali bi zato njihovi zaposlenici bili opterećeniji tijekom godine, kao i što se onda dovodi u pitanje broj pojedinih komponenti na bolidu – a time i povećanje troškova.

Otmar Szafnauer je objasnio da bi veće momčadi imale veću korist od većeg broja utrka zbog boljih komercijalnih ugovora, dok bi one malo manje imale malo manju financijsku dobit.

”Mislim da vrijedi dodati još jednu utrku u kalendar za sljedeću godinu, ali momčadi poput nas neće imati neke financijske dobiti. Za samo još jednu utrku imamo dovoljno ljudi, ali mislim da bi sve preko toga moglo postati jako skupo.”

Za 2021. godinu se planira proširiti kalendar na čak 24 ili 25 utrka, ali je Szafnauer napomenuo da se prvo treba razmotriti posljedice koje bi to povećanje donijelo.

”Da, pričali smo o 24, 25 utrka za 2021. godinu. Mislim da je to previše. Puno je to putovanja i rada za naše mehaničare i zaposlenike. Ne znam ako sve momčadi to mogu popratiti na pravi način.”

”22 utrke sljedeće sezone su moguće, ako naravno ne budemo imali tri utrke zaredom kao prošle godine. Iako je povećanje dobro, trebamo pripaziti da ne pretjeramo u tome,” zaključio je.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o