Nakon Velike nagrade Mađarske jedna od tema bila je obrambena vožnja Kevina Magnussena u borbi s Danielom Ricciardom. I dok je po Australčevom mišljenju Magnussen trebao biti kažnjen, šef Haasove momčadi smatra da se nepotrebno “diže buka” oko toga.

Kevin Magnussen i Daniel Ricciardo borili su se za 13. poziciju, a Haasov vozač u svom je branjenju pozicije bio vrlo odlučan. Povremeno je i mijenjao pravac kretanja na kočenju, što je posebno iritiralo Ricciarda, koji je tražio kaznu za danskog pilota.

Direkcija utrke pratila je događanja i u jednom su trenutku prema pitwallu Haasa odaslali upozorenje, ali ništa više od toga. Sve do ciljne crte Magnussen je držao Ricciarda iza sebe, iako cijela priča nije bila posebno bitna jer su obojica ostali izvan kruga osvajača bodova.

“Iz kontrole utrke poručili su da se mora prestati micati za vrijeme kočenja i to je sve. Mi smo odlučili riskirati čak i kaznu jer mislim da smo ovdje zbog utrkivanja, a ne mislim da je to bilo opasno ili bilo što slično”, izjavio je šef Haasove momčadi Guenther Steiner.

“Ta borba ionako je bila za ništa, ali smo barem imali dobar show i mislim da je bio dobar okršaj. Naravno, Ricciardo nije sretan zbog toga, ali ne mislim da je Kevin napravio nešto pretjerano. Pokušao je zadržati svoju poziciju, a ionako postoji vozač koji to stalno radi i to mu prolazi.”

Direktor utrke Michael Masi objasnio je da su suci reagirali upozorenjem jer je Magnussen ponavljao te obrambene poteze upitne regularnosti.

“Upozorenje je poslano zbog konzistentnosti. Nije se dogodilo jednom, već je problem bio što se to ponavljalo”, rekao je Masi pa objasnio što je dopušteno, a što nije.

“Jedna promjena smjera je dopuštena za čuvanje svoje putanje, ali mijenjanje smjera za vrijeme kočenja je nešto što su vozači tražili da se izbaci iz utrkivanja, posebno ako se ponavlja.”

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o