Nedavno je objavljeno kako su timovi Formule 1 prihvatili povećanje broja utrka na 22 od sljedeće sezone. Guenther Steiner smatra da nema negativnih efekata zbog dodavanja jedne utrke, ali poručuje da je važno postaviti određena pravila.

Ranije ovoga tjedna potpisan je novi ugovor između Liberty Medije i organizatora VN Meksika, koja će ostati u kalendaru Formule 1 barem do 2022. godine. Poznato je da sljedeće sezone u kalendar ulaze utrke u Vijetnamu i Nizozemskoj, a očekuje se još potvrda zadržavanja VN Španjolske, dok bi iz kalendara ispasti trebala jedino utrka u Njemačkoj.

Službenu potvrdu kalendara za 2020. još se uvijek čeka, a prilikom svakog proširenja postavlja se pitanje koliko utrka timovi mogu podnijeti u jednoj sezoni. Guenther Steiner, šef Haasove momčadi, smatra da jedna dodatna utrka donosi samo pozitivne efekte, ali pod pretpostavkom da se zadrži pravilo o tri motora po bolidu za sezonu te da se od sezone 2021. uvede često spominjano ograničenje budžeta.

“Ne mislim da postoji neka velika korist od proširenja, ali barem nema nekih negativnih aspekata. Dok god nema financijskih gubitaka, možemo to prihvatiti. S tim nemam problema”, rekao je Steiner.

“Morat ćemo provjeriti kako će to izgledati i trebamo se zadržati na tri motora po sezoni. Ako bi se uveo i četvrti motor, to više financijski ne bi imalo smisla.” Ako su uvjereni da možemo izgurati sezonu s tri motora, to je u redu.”

Nakon posljednje utrke prije ljetne stanke, Velike nagrade Mađarske, Steiner je prokomentirao da sezonu treba sagledati u cjelini kako bi se moglo razgovarati o kvaliteti natjecanja. Nakon dosadne Velike nagrade Francuske sport je trpio velike kritike, ali uslijedile su četiri vrlo zanimljive utrke.

“Sagledamo li širu sliku, to su četiri dobre utrke, ali želimo imati 21 ili 22 dobre u sezoni. To je ono na što bih se ja koncentrirao, radio bih na tome da sve utrke budu dobre.”

“Zbog četiri dobre utrke ne možemo reći da je sad sve dobro, niti nakon prve loše govoriti da sport ne valja. Trebamo imati u vidu širu sliku, a za mene je šira slika ograničavanje budžeta, koje dolazi”, poručio je Steiner.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o