Nakon što je bio prisiljen zaustaviti bolid pred sam kraj drugog slobodnog treninga u Belgiji, Sergio Perez će ostatak vikenda voziti s već korištenom pogonskom jedinicom.

Mercedesov motor je odmah poslan na analizu u Brixworth kako bi se što prije utvrdio uzrok problema s tek montiranom pogonskom jedinicom koja se nalazi na svim bolidima pogonjenim Mercedesovim motorima.

Iako zbog ovoga neće imati dodatne kazne, očekuje se da će Perez već u Monzi morati uzeti novu pogonsku jedinicu te će time dobiti kaznu na gridu zbog korištenja prevelikog broja komponenti pogonske jedinice.

”Malo sam pustio gas te sam u pozadini vidio malo dima i vatre. Odmah sam se zaustavio jer nije izgledalo dobro,” rekao je Perez nakon treninga.

Unatoč tome što je svoj trening završio ranije od očekivanja, Perez je zadovoljan prvim danom u Belgiji gdje je Racing Point donio nadogradnje na bolid koje se za sada čine vrlo dobre.

”Novo prednje krilo poboljšava balans bolida, ali imamo još posla za raditi. Ako uspijemo složiti do sutra sve kako spada mislim da ćemo imati dobar vikend. I u prethodnim sezonama smo ovdje izgledali prilično dobro pa vjerujem da će tako biti i u sljedeća dva dana,” zaključio je.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o