Momčad Mclarena je nakon vrlo dobrog prvog dijela sezone zadovoljno otišla na zasluženi ljetni odmor. Šef momčadi Andreas Seidl je posebno zadovoljan kako su završili polusezonu u Mađarskoj na stazi na kojoj je Mclaren trebao imati problema.

Posebno se tu ističe Carlos Sainz koji je došao do vrlo dobrog petog mjesta na kraju utrke, dok je njegov momčadski kolega Lando Norris, zbog manjih problema u boksevima, došao do devetog mjesta.

Seidl je naglasio kako im se trud isplatio jer su u posljednjim utrkama prije stanke napravili neke preinake na bolidu, a posebno je pohvalio stražnje krilo koje je posebno dizajnirano za staze s maksimalnim downforceom.

”Na stazi u kojoj dominiraju sporiji zavoji, gdje do sada nismo briljirali, jasno je da smo jako zadovoljni krajnjim ishodom. To samo pokazuje da smo razumjeli bolid i da su nadogradnje funkcionirale kako su i trebale.”

”Ovaj rezultat će nam dati jako veliku dozu samopouzdanja nakon ljetne pauze jer nismo očekivali da ćemo biti toliko brzi na ovakvom tipu staze. Iako sada dolaze dvije malo brže staze, nakon toga opet imamo nekoliko utrka sa sličnom konfiguracijom kao i u Mađarskoj pa se nadam da ćemo nastaviti u ovom ritmu,” rekao je.

Mclaren se trenutno nalazi na četvrtom mjestu u poretku konstruktora, s 39 bodova prednosti u odnosu na petu momčad prvenstva – Toro Rosso.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o