Na Velikoj nagradi Mađarske bolid Williamsa u rukama Georgea Russella izgledao je iznenađujuće konkurentno. Za razliku od ostalih utrka ove sezone, mladi Britanac bio je vrlo blizu prolaska u Q2, dok je u utrci uspijevao držati ritam vozača drugih ekipa i na kraju osvojiti 16. mjesto.

Prvi put u sezoni Williams nije izgledao sasvim nemoćno, što je rezultat noviteta na bolidu predstavljenih u prošlim tjednima. Williamsov rookie ohrabren je tom utrkom, iako oprezan u najavama drugog dijela sezone.

“Volio bih misliti da možemo nastaviti tako i na budućim utrkama, međutim nisam uvjeren u to. Mislim da moramo biti dinamičniji u prilagodbi različitim situacijama, umjesto da se držimo unaprijed zamišljenih rješenja. Trebali bismo pokušavati više različitih stvari tijekom vikenda”, rekao je Russell.

Kad je Mađarska u pitanju, Britanac utrkom ipak nije zadovoljan kao kvalifikacijama.

“Napravili smo golemi korak, posebno po pitanju jednog brzog kruga. Od početka do kraja bili smo ispred Strolla. U petak sam mislio da je to zbog njihovih pogrešaka, ali pokazalo se da je to realnost.”

“Trebamo nastaviti tako, ali posebno moramo tražiti korak naprijed u utrkama. U kvalifikacijama su se poklopile neke stvari i to je pomoglo. Imali smo više downforcea, više mehaničkog gripa. U utrci je bilo više downforcea nego prije, ali još ne dovoljno.”

Iako je u gotovo svim utrkama sezone bio značajno brži od timskog kolege Roberta Kubice, Russell je ostao jedini vozač na gridu koji ove sezone nije osvojio niti bod.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o