George Russell ima trogodišnji ugovor s Williamsom i ne vidi razlog zašto ne bi ostao u toj momčadi u dogledno vrijeme. Kaže, jedino bi ga nekakav drastični preokret mogao udaljiti od Williamsa.

Iako se u svojoj rookie sezoni našao u nezavidnoj poziciji, u krajnje nekompetentnom bolidu Williamsa, George Russell se uspio iskazati vrlo dobrim nastupima i skrenuti na sebe pažnju mnogih fanova i stručnjaka iz svijeta Formule 1.

Uglavnom se cijelu sezonu borio isključivo s timskim kolegom, Robertom Kubicom, kojeg je uglavnom uvjerljivo i pobjeđivao. Vožnje mladog Britanca neke su čak navele na razmišljanje da bi možda on mogao postati nasljednik Valtterija Bottasa u Mercedesu.

“Kao što je Claire [Williams] rekla, potpisao sam trogodišnji ugovor s Williamsom. Ne dogodi li se nešto drastično, ne vidim razlog zašto ne bih ostao u momčadi još par godina”, izjavio je Russell za Motorsport.com.

Britanac je kao junior bio član Mercedesove akademije i logično je da ga vodstvo vodeće momčadi Svjetskog prvenstva i dalje drži na oku. 21-godišnji Russell prošlogodišnji je prvak Formule 2, a prava je šteta što svoju prvu sezonu u elitnom razredu provodi u nekonkurentnom bolidu.

“Znam da će me Mercedes podržavati dok će god moji nastupi biti dobri. To vas opušta kao vozača i omogućava vam da se sasvim koncentrirate na vaš posao. Ako se dogodi jedan loš vikend, nitko neće planuti na vas i pitati što li se dovraga dogodilo.”

“Ponudit će podršku i savjetovati kako da se ne nađem ponovno u istoj situaciji. Dok radim svoj posao i dok mi oni pružaju priliku, mislim da sam u najboljim mogućim rukama na cijelom gridu”, izjavio je 21-godišnji Russell.

U Formuli 1 trenutačno imamo veliki broj mladih i silno talentiranih vozača, a Mercedes treba donijeti jednu tešku odluku – Bottas ili Ocon za 2020. Spominjao se čak i Russell u nekim kombinacijama, ali Toto Wolff vjeruje da je ipak prerano za to. George pak misli da bi bio spreman, kad bi mu se pružila prilika.

“Kvjat je pobijedio Ricciarda u svojoj prvoj sezoni u Red Bullu. Verstappen je pobijedio u svojoj prvoj utrci za Red Bull, Leclerc zadaje dosta problema Vettelu u svojoj prvoj sezoni.”

“Ja stvarno vjerujem u sebe. Bilo bi glupo misliti da mogu doći tamo i pobijediti Lewisa u prvoj utrci. Po mom mišljenju, on je najbolji vozač na gridu. Ipak, osjećam da potencijal postoji i stalno učim nešto novo, na svakoj utrci.”

“Ako prilika jednom dođe, apsolutno imam samopouzdanja i vjerujem da bih tu priliku zgrabio objema rukama te brzo naučio najviše što mogu. Bio bih spreman donositi rezultate nakon par utrka”, poručio je Russell.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o